SEGRE
RamoRamon Camatsn Camats

Ramon Camats

Creado:

Actualizado:

He llegit, amb profunda tristesa, que s’ha creat una plataforma de pares d’alumnes que té per únic objecte impedir que els seu fills siguin expulsats de classe (hores o dies, segons la sanció) de les escoles i instituts on reben ensenyament. L’associació vol denunciar al Síndic de Greuges les, al seu entendre, injustes i desproporcionades mesures disciplinàries que s’apliquen als estudiants. Tenen un perfil de Facebook (Plataforma contra les expulsions d’escoles i instituts), on es convida pares i estudiants a denunciar els centres i els professors. S’hi pot llegir: “Comença a explicar el teu cas. Explica les vegades que t’han expulsat de classe i de l’Institut, els motius i presentarem queixa per tu. No callis davant d’una sanció desproporcionada.” Post del dia 24 d’abril (00.17). Es garanteix l’anonimat per tal de protegir els nens, diuen.

El fet és que aquests pares creuen

en la seva ignorància, vull pensar

que les sancions són “decisions automàtiques dels professors o dels caps d’estudis que tenen un conflicte amb el menor”. Són paraules reveladores, tant la ignorància del procediment sancionador als centres educatius, com de la profunda desconfiança que aquests pares tenen de l’escola i dels mestres. Tot plegat, és clar, se suma a la seva creença que la millor educació que els seus fills (els expulsats de l’escola, hem de suposar) poden rebre és veure que els seus propis pares, convertits en advocats, els defensen contra la institució que els educa.

S’adonen els pares de la Plataforma que aquesta els retrata com a pèssims educadors dels seus fills? Saben que el seu gest els situa fins i tot per sota dels seus fills per les (segur que merescudes) expulsions que tenen? Al capdavall, els fills són nens o adolescents, amb molt a aprendre del bon exemple dels pares. Algú amb dos dits de front pensa que l’expulsió d’un alumne (això és, l’exclusió del dret a l’educació per un temps limitat) és una mesura que hom administra arbitràriament, a la babalà, per gust, per plaer, per revenja o per alguna altra raó? Algú pensa, seriosament, que abans d’aprovar aquesta mesura, el centre, amb els seus professors i professores, no ha assajat tots els mètodes al seu abast per reconduir la conducta disruptiva de l’alumne?

tracking