SEGRE

COLABORACIÓN

Construir Lleida des de la participació

President del Partit Demòcrata i Unió a l’Ajuntament de Lleida

Construir Lleida des de la participació

Construir Lleida des de la participació

Creado:

Actualizado:

Enguany teníem la possibilitat que el debat dels pressupostos municipals del 2017 es pogués fer incorporant la veu dels lleidatans i lleidatanes. De fet, així ho contemplava la nostra moció aprovada al gener per una àmplia majoria i en la qual s’instava a desenvolupar pressupostos participatius a partir d’aquest any. Tanmateix, res més lluny de la realitat, perquè com sempre, s’han acabat elaborant des d’un despatx.

Davant els incompliments reiterats de l’equip de govern, i com que nosaltres entenem que la política municipal ha de ser transparent, propera i ha d’estar al servei de les persones, vam endegar la campanya Decidim Lleida perquè els veïns i veïnes de Lleida poguessin opinar sobre quines actuacions consideren prioritàries per als seus barris.

Fruit d’aquest procés participatiu vam obtenir prop de 700 propostes, aplegades en 53 esmenes, que posaven l’accent en la qualitat dels serveis públics, això vol dir tenir carrers més nets, més ben il·luminats i endreçats.

Igualment, s’instava a fomentar la cohesió social i les oportunitats per a tothom. Amb tot, el veritable valor d’aquestes propostes, per damunt de tot, rau a constatar que la ciutadania vol participar i poder dir-hi la seva.

Per això, quan el partit socialista i l’alcalde Ros van decidir tirar pel dret, aliant-se amb Ciudadanos i PP i obviant totes i cadascuna de les propostes presentades pel nostre grup municipal, el que realment estava obviant, en realitat, era la veu de la ciutadania.

Finalment, s’ha acabat donant llum verda a un pressupost continuista, que no toca de peus a terra, que no té ben definides les prioritats de la realitat de Lleida i que s’explica en audiència pública un cop està tot dat i beneït.

Així, no és d’estranyar que el paer en cap se sorprengués a l’escoltar, per boca d’un representant d’una entitat local, que a la nostra ciutat encara hi ha nens que passen fam.

Davant aquesta evidència, ens refermem encara més, que cal escoltar la ciutadania a l’avançada per poder prioritzar de forma resolutiva aquelles necessitats que cal atendre amb els recursos que paguem entre tots.

Perquè els que trepitgem carrer cada dia constatem que els lleidatans i les lleidatanes volen ser preguntats, volen opinar i volen uns representants polítics que no només es recordin d’ells a l’hora de votar cada 4 anys o de pagar l’IBI.

I una mostra més d’això la tenim aquests dies amb les queixes dels veïns i veïnes de Lleida per la nova distribució dels contenidors de reciclatge. L’equip de govern, un cop més, no ha comptat amb la ciutadania en aquest procés, ni n’ha informat adequadament, ni tan sols ha preguntat, fins al punt de generar una important confusió.

Per tot plegat, nosaltres no deixarem d’insistir fins a aconseguir que Lleida avanci cap a una veritable democràcia participativa, que escolti primer i actuï després de tenir apamada la realitat del carrer i no a l’inrevés.

Amb aquesta intenció seguirem ferms amb el nostre compromís de construir Lleida comptant amb la ciutadania i des de la participació.

Perquè només decidint entre tots i totes podrà complir-se allò que deia Winston Churchill: “És de valents aixecar-se i parlar, però encara és molt més valent seure i escoltar.”

tracking