SEGRE
Tots som Messi!

Tots som Messi!

Creado:

Actualizado:

H

eu escoltat mai a les presentacions dels jugadors professionals de futbol que el seu somni de quan eren nens era jugar en un club determinat? Heu escoltat mai el Gerard Piqué en certs reportatges afirmant que el famós Lionel Messi deia als seus companys d’equip que seria el millor jugador del món a pesar de la seva timidesa extrema amb tretze anys? Quants pares diuen als seus fills, entre ells el meu, “marca’t un objectiu i l’aconseguiràs”. Messi sabia que seria Messi. Converteix la seva timidesa en excel·lència dins dels terrenys de joc quan s’expressa amb l’idioma que millor coneix, que més s’ha entrenat, que més passió sent, el Futbol.

Casualitat o causalitat? Estarem d’acord que aquesta situació succeeix en tots els sectors professionals. Per tant puc afirmar que tots som Messi i tots aconseguirem el que vulguem ser en qualsevol àmbit de les nostres vides.

Després de conversar amb molts experts dins del món del futbol professional de talla internacional, conclouen que no sempre arriben els joves que tenen millors habilitats tàctiques i tècniques. Arriben els que són mentalment més forts. La diferència dels qui arriben i dels que no recau en la capacitat d’autolideratge autèntic de cada un d’ells i les accions que fan per apropar-se vers els seus desitjos vitals.

Seguidament us comparteixo la recepta de l’autolideratge que us conduirà al destí que us proposeu. Connectar amb nosaltres mateixos. Sentir quina és la missió vital que crida el nostre cor i seguir-la sense dubtar-ho, convertint-la en la nostra passió. L’escoltem?Ser capaços d’imaginar l’escenari que volem crear i sentir que aquest és una realitat. Diuen els experts en neurociència que la realitat es crea a través de la capacitat d’imaginar-nos un escenari en la nostra ment, sentir-lo i generar accions perquè succeeixi sense dubtar-ho. Ens hi atrevim?Tot depèn de tu. Prendre consciència que tot el que succeeix en les nostres vides depèn de nosaltres mateixos. Per aquest motiu hem de creure en nosaltres i seguir invertint en accions que ens acostin al que vulguem aconseguir. Una amiga meva em diu que la vida és com tenir un hort: tot el que sembris en la vida aquesta t’ho retorna amb escreix.

Autoconeixement. És importantíssim conèixer-nos a la perfecció per ser conscients de quines fortaleses i àrees de millora tenim, ja que aquesta informació és bàsica perquè ens puguem adaptar amb facilitat a cada situació, com deia Darwin.Acció. Diuen que val més un gram de pràctica que mil tones de teoria. Diuen els experts que 10.000 hores d’experiència en un camp determinat et transformen en un expert mundial d’aquest.Autogestió. És aquella qualitat que ens permet tenir hàbits d’alt rendiment tot invertint el nostre temps en aquelles activitats alineades als nostres objectius.Ser un atleta a nivell emocional, mental i físic i per aquest ordre. Menjar adequadament. La dieta alcalina i consumir productes de qualitat ens ajuda a tenir l’energia suficient per tenir el nostre cos preparat per al viatge vital que vulguem escollir.Determinació. És aquella eina personal que ens retorna al camí del sí, per arribar al bon port, quan sentim que no podem més, quan res té sentit.

L’experiència adquirida a Sports&Smiles, una consultoria de gestió del talent esportiu, aplicant aquesta recepta a joves amb talent, ens ha donat uns resultats espectaculars a curt termini.

Us atreviu a ser Messi? Aquí teniu la recepta, sols depèn de vosaltres!

tracking