SEGRE

COLABORACIÓN

Per un 2017 d’oportunitats, participació i confiança en el futur

President del Partit Demòcrata i Unió a l’Ajuntament de Lleida

Per un 2017 d’oportunitats, participació i confiança en el futur

Per un 2017 d’oportunitats, participació i confiança en el futur

Creado:

Actualizado:

Acaba l’any i n’encetem un altre amb la voluntat de consolidar i ampliar la feina que venim fent per contribuir a millorar el dia a dia de la ciutadania i de la ciutat. I perquè Lleida sigui un referent de gestió pública i un lloc encara millor per viure-hi, som molts els qui coincidim que té molt camí per recórrer per no quedar als vagons de cua del tren de les capitals catalanes.

Conscients que el primer gran repte col·lectiu a assolir recau en l’àmbit social, continuarem defensant la priorització dels recursos escassos de què disposem i la reorientació d’accions en un entorn complex. No es poden fer discursos triomfalistes quan a la ciutat tenim més de 9.000 persones sense feina, famílies amb serioses dificultats per tirar endavant, carència de sòl industrial competitiu per afavorir la implantació d’empreses i manca de facilitats per als emprenedors.

I per donar solució a les necessitats reals de la ciutadania, tenim clar que calen dues coses: gestionar sense estirar més el braç que la màniga per tal que no es reprovi la gestió econòmica municipal, com així ha passat a la Paeria enguany. I, sobretot, escoltar i trepitjar molt carrer per tenir clares les prioritats de la ciutadania per evitar constatar, un cop tancats els pressupostos, que encara hi ha emergències pendents de resoldre a la ciutat.

Precisament, el gros de les esmenes que vam presentar als comptes del 2017 –els quals l’equip de govern socialista ni es va asseure a negociar– instaven a fer front a les actuacions traslladades directament per la ciutadania, a qui vam consultar per saber a què destinarien els diners que són de tots.

Nosaltres creiem de debò en la implicació de la ciutadania, confiem en els lleidatans i lleidatanes i en la coresponsabilitat en la presa de decisions en tot allò que els afecta. Per tant, vetllarem perquè els primers pressupostos participatius previstos per a l’any vinent s’acabin portant a la pràctica i incloguin propostes de tots els barris. Ningú millor que els mateixos veïns coneixen quines actuacions cal fer allà on viuen i gaudeixen de la ciutat a diari.

Una ciutat, d’altra banda, a qui ens proposem retornar l’orgull de ser l’altra capital de Catalunya. Mentre alguns se senten còmodes amb la situació d’estancament, nosaltres volem avançar. És per això que continuarem combatents en la defensa del país, a favor de la llengua catalana i celebrant la il·lusió col·lectiva dels centenars de milers de lleidatans i catalans que volen decidir el seu futur lliurement, amb total respecte pel que volem ser com a poble. Els lleidatans i lleidatanes mereixem un govern municipal que estigui al costat del país en aquest moment tan important i decisiu en clau nacional.

Tanmateix, per seguir donant oxigen a un projecte de ciutat esgotat i a un ideari polític caducat, el PSC ha buscat el suport de Ciutadans i Partit Popular, fet que revela que la voluntat del paer en cap de buscar consens és tan poc creïble com el diàleg que ofereix Rajoy. Així, a la Paeria hem passat dels suports de geometria variable a un tripartit espanyolista.

Per tot plegat, refermem el nostre compromís per fer de Lleida una ciutat veritablement participativa, oberta, transparent i pròxima en la seva gestió, que escolti i compti amb les persones; que concreti oportunitats per a tothom i que generi confiança en el futur, malgrat les incerteses i dificultats dels moments en què vivim. Perquè estem convençuts que el millor per a Lleida encara està per venir. Només em resta desitjar-vos unes bones festes i un feliç 2017 per a tots i totes.

tracking