SEGRE

COLABORACIÓN

No fem volar coloms

Portaveu del PP a l’Ajuntament de Lleida

No fem volar coloms

No fem volar coloms

Creado:

Actualizado:

Si ara em preguntessin quin repte tinc per a l’any vinent, políticament parlant, sense cap mena de dubte els contestaria que m’agradaria mantenir la capacitat de diàleg i entesa que tan bons fruits han donat aquest any per al conjunt dels habitants de Lleida.

El diàleg i l’entesa han comportat que hàgim arribat a acords importants a l’Ajuntament de Lleida com la rebaixa de l’Impost de Béns Immobles (IBI) o l’acord pressupostari que comportarà, entre altres coses, una millora urbanística considerable com és el soterrament total del cablejat elèctric a la ciutat de Lleida.

Per primera vegada en 37 anys d’ajuntament democràtic, hem aconseguit una baixada real i efectiva del rebut de l’IBI del 3 per cent en dos anys, una rebaixa de l’impost municipal que més grava a les famílies lleidatanes i que ha d’alleugerir la càrrega fiscal dels ciutadans de Lleida sense sacrificar la principal font d’ingressos de la Paeria.

En dos anys, els ciutadans de Lleida s’estalviaran, per aquest concepte, un milió i mig d’euros i per la Paeria tan sols representarà una reducció dels ingressos de 500.000 euros, que es veurà compensada per la millora de les previsions del mercat immobiliari i per la nova taxa als operadors de telefonia mòbil. Per tant, diàleg i entesa que haurien de continuar imperant a la Paeria l’any que ve. Aquesta entesa, que també ha quedat reflectida en l’acord pressupostari al qual hem arribat, ha permès que l’any que ve sigui prioritària a la ciutat de Lleida l’atenció a les famílies i a les persones en una situació d’especial vulnerabilitat, la creació de llocs de treball i l’impuls de la emprenedoria i les millores microurbanístiques que necessiten els diferents barris de la ciutat.

Paral·lelament a la rebaixa de l’IBI, aprovada a les passades Ordenances Fiscals, s’ha incorporat al projecte de pressupost per l’any 2017 un programa d’ajudes pel pagament de l’IBI destinat a les persones en una situació d’especial vulnerabilitat.

S’hi podran acollir les persones empadronades a Lleida que visquin soles amb ingressos o pensions mínimes, persones a l’atur i unitats familiars amb ingressos inferiors a un 1,5 de l’IPREM, que equival a 798 euros mensuals. L’ajuda per aquestes persones serà d’un 50 per cent de la quota anual de l’IBI.

Però si important és l’atenció social a les famílies, la millor política social és la creació de llocs de treball i promoure les condicions adequades perquè aquelles persones amb dificultats per trobar feina puguin tenir accés a un treball adequat a les seves aptituds.

Això és el que pretén el Programa Integra. Es tracta d’un programa dissenyat perquè la persona que s’hi aculli trobi l’oferta de treball que millor encaixi en les seves capacitats mitjançant una labor conjunta entre els Serveis Socials, l’IMO i les empreses. És un programa que també pretén que els anomenats “ni-nis” quedin reduïts a Lleida a la mínima expressió.

Pel que fa a millores urbanístiques, es crearà un pla plurianual, en el qual ja es treballa, pel soterrament del cablejat elèctric que encara hi ha a moltes façanes d’edificis de Lleida i que representa al voltant del 5 per cent sobre el total i, tanmateix, fer desaparèixer els pals de fusta de la llum que encara “adornen” algunes voreres dels carrers de Lleida.

Totes aquestes millores que recullen els pressupostos per a l’any 2017 han estat possibles gràcies al diàleg i a l’entesa. Parlant la gent s’entén, i des del Grup Municipal del Partit Popular estem satisfets d’aquest acord assolit amb l’equip de govern perquè considerem que és seriós i que no fa volar coloms, sinó que és un acord realista, pensat i meditat perquè es pugui complir i portar a la pràctica, ja que contempla actuacions que són perfectament assequibles i assumibles per l’economia de l’Ajuntament i perquè, en definitiva, és un acord que beneficia el conjunt dels ciutadans de Lleida.

tracking