x
Catalán Castellano
Regístrate | Iniciar sesión Regístrate Iniciar sesión
Menú Buscar
Buscador de la Hemeroteca
Segre Segre Premium

COLABORACIÓN
  • Permanent del Secretariat Intercomarcal d?USTEC-STEs (IAC) de Lleida

Per què no ens hi vau convocar, President?

02/01/2017 a las 05:35

El dia 23 de desembre va tenir lloc una cimera impulsada pel president de la Generalitat amb l’objectiu de teixir un consens polític i social al voltant de l’organització del referèndum previst per al mes de setembre de l’any 2017. USTEC·STEs i el conjunt de sindicats que composen la Intersindical Alternativa de Catalunya (IAC) volem manifestar que hem demanat insistentment i per diversos canals de poder assistir a l’esmentada reunió. Aquesta petició ens ha estat denegada sense cap explicació ni justificació. Considerem imprescindible que els treballadors i treballadores els quals representem se sentin partícips i vinculats a aquesta trobada. De fet, no podem entendre que es prescindeixi de la Intersindical Alternativa de Catalunya (IAC) quan és l’organització sindical amb més representació a la funció pública de l’administració catalana i que reuneix una sèrie d’organitzacions sindicals entre les quals es troba el sindicat majoritari de l’ensenyament públic no universitari. També volem deixar clar que vam participar en la darrera convocatòria del Pacte Nacional pel Dret a Decidir tot just abans de la convocatòria del que finalment va ser anomenat procés participatiu del 9 de novembre del 2014. En el decurs d’aquesta reunió vam manifestar que la sobirania del poble de Catalunya resideix en el Parlament i en els seus representants electes i, per tant, cal posar tots els instruments i mecanismes democràtics necessaris perquè la ciutadania pugui decidir lliurement el seu futur polític com a poble. No creiem que cap instància de cap mena ni ningú hagi de donar permís ni pugui prohibir l’expressió de la voluntat de la gent. Així mateix, vam demanar coratge als càrrecs electes i vam assumir el compromís de situar-nos en l’esdevenidor al seu costat en la defensa dels drets democràtics i de les conseqüències que les seves actuacions poguessin comportar. I així ho hem fet des de llavors, participant en tots els actes de suport a les persones imputades i per mitjà de diferents declaracions publicades. Finalment, vam informar que ens havíem fet nostra la consulta del 9-N i que la majoria de voluntaris i voluntàries eren treballadors i treballadores dels centres educatius on serien disposades les urnes.

Per tot plegat, reiterem des d’aquestes ratlles el nostre malestar pel fet de no haver estat convocats a la cimera del 23-D, un fet que se suma a les repetides negatives per poder incorporar-nos a l’antic Pacte Nacional pel Dret a Decidir, la participació en el qual només va poder ser resolta en la seva darrera convocatòria.

Volem pensar que no hi ha darrere de tots aquests impediments elements ideològics que passen per damunt de la necessitat real i urgent de sumar majories al voltant de la celebració del referèndum. És ben cert que des del sindicalisme social i alternatiu de Catalunya hem estat molt crítics amb les polítiques econòmiques, socials i educatives del Govern català però també és inqüestionable el nostre compromís amb els drets democràtics i amb el legítim dret a l’autodeterminació que el poble català té com a nació que és.

Esperem una resposta positiva a la nostra demanda en els propers dies. Mentrestant, ens seguim preguntant, honorable President, per què no ens hi vau convocar?

Etiquetas
Lo más...
segrecom Twitter

Opiniones sobre @segrecom

Envía tu mensaje
Descubrir
Segre
© SEGRE Calle del Riu, nº 6, 25007, Lleida Teléfono: 973.24.80.00 Fax: 973.24.60.31 email: redaccio@segre.com
Segre Segre