SEGRE

COLABORACIÓN

Propòsits i desitjos per a una nova Lleida

president partit demòcrata i unió a la paeria

Propòsits i desitjos per a una nova Lleida

Propòsits i desitjos per a una nova Lleida

Creado:

Actualizado:

Fa només unes hores que la cavalcada dels Reis d’Orient omplia de màgia els carrers de Lleida dibuixant somriures i emocions al seu pas, especialment entre els més menuts. I, amb il·lusió encomanadissa, demanem a Ses Majestats que ens portin un horitzó d’esperança i oportunitats en uns moments encara difícils.

Entre els desitjos que voldria veure acomplerts enguany destaca, per damunt de la resta, que Lleida esdevingui pròspera, generosa, inclusiva, on tots i totes puguem assolir els nostres anhels i on l’esforç tingui premi. La nostra és una ciutat solidària, que té la sort de comptar amb unes entitats i un teixit associatiu que són el batec de la nostra societat.

Tanmateix, a hores d’ara encara hi ha molts –massa– lleidatans i lleidatanes sense feina i famílies amb necessitats no resoltes que mereixen confiar en el futur. Per aquest motiu, demano a tots els responsables institucionals i econòmics que facin tot el possible perquè el 2017 sigui un any en què la taxa d’atur disminueixi, en què es generi més ocupació estable i de qualitat i més facilitats per als emprenedors; i que des de l’ajuntament es posin també més eines per assolir aquest objectiu, des de totes les àrees, fent que cada euro invertit reverteixi en la generació de llocs de treball. Volem una Lleida que prioritzi les persones i on es pensi en estratègicament abans de fer.

També demanem que arrelin valors com la transparència, l’interès públic, la gestió eficient, la proximitat i la coresponsabilitat de la ciutadania en la presa de decisions. Volem una Lleida on tothom puguem decidir i participar dels grans temes que ens afecten. Lleida l’hem de poder decidir entre tots i totes. Per això demanem que al 2017 puguem tenir pressupostos participatius, processos participatius i consultes ciutadanes, motiu pel qual ens cal un govern municipal amb parets de vidre.

I si seguim formulant desitjos en veu alta, voldria que enguany Lleida es reivindiqués, encara més, com a referent cultural amb un llegat artístic i un talent i capital humà de gran vàlua. També en els àmbits esportiu, gastronòmic i universitari i, per suposat, que es reconegués el seu potencial econòmic i empresarial en sectors estratègics com el comerç o l’agroindústria.

I, en tant que el 2017 serà cabdal per decidir lliurement el nostre futur com a poble, també demano a Ses Majestats que reparteixin diàleg i capacitat d’entesa reals, que falta els fa a alguns. Enguany és l’any de la culminació del procés per assolir l’estat propi i fer un país millor per a tothom que el president Macià va definir, amb paraules precises, com una Catalunya “políticament lliure, socialment justa, econòmicament pròspera i espiritualment gloriosa”.

Per això, hem d’estar a punt per la nova etapa que s’enceta reivindicant una Lleida compromesa amb els altres, orgullosa de ser l’altra capital d’una nació puntera del sud d’Europa. Una Lleida que, com descrivia Màrius Torres, aspira a ser “més llunyana, més lliure, una altra n’hi ha potser, que ens envia batecs d’aire i de fe”.

Finalment, a tots i totes us desitjo que aquest 2017 pugueu fer realitat els projectes i els somnis personals i col·lectius.

tracking