SEGRE

COLABORACIÓN

El 28, a Barcelona!

Coordinador comarcal del Segrià d’Unió de Pagesos

El 28, a Barcelona!

El 28, a Barcelona!

Creado:

Actualizado:

El proper 26 de gener sortiré d’Alpicat amb el tractor per arribar el 28 a Barcelona i participar en la primera marxa pagesa en defensa de la dignitat de la pagesia. Ja fa molts anys que lluitem per aquesta causa, però ara cal fer un pas més amb una gran mobilització des de tots els punts del país. Els pagesos i pageses estem en una situació molt delicada, veiem com cada cop més ens colpegen les crisis sectorials i no es resol la situació de domini de la gran distribució, que perjudica enormement el sector, mentre l’administració, com sempre, mira cap a una altra banda. També seguim denunciant la venda a pèrdues, el mal etiquetatge, la publicitat enganyosa... Tot un seguit de males pràctiques comercials en benefici de la gran distribució i en contra del mateix consumidor i productor.

Per què aquesta permissivitat del nostre govern envers les grans cadenes? N’estem farts dels mateixos discursos de tots els consellers d’Agricultura, que només parlen de la gran importància del sector alimentari, de les dades d’exportacions i de les falses grandeses del sector! Haurien de començar a parlar de la situació de les persones, de la pagesia, dels preus baixíssims dels nostres productes, de la caiguda de la renda agrària any rere any, i caldria fer polítiques en defensa de la pagesia. En els últims anys, tot i la crisi brutal que patim, encara han tingut la barra de denegar la majoria d’ajuts a la modernització de les explotacions (plans de millora), que és una de les poques eines que tenim per poder invertir i modernitzar en temps difícils. Mentre molts pagesos pleguen, els inversors, empreses de construcció i especuladors inverteixen en noves plantacions i escombren la pagesia del territori. Cal advertir que una agricultura sense pagesos portarà conseqüències greus en la gestió del territori.

Les propostes d’Unió de Pagesos volen defensar precisament la pagesia. No compartim, tot i que respectem, la defensa que fa Asaja dels grans ajuts de la PAC per als latifundistes del sud de l’Estat. Si no traiem els privilegis a aquests grans terratinents mai tindrem una PAC justa per a la pagesia. Tampoc compartim, tot i que respectem, la defensa que fa JARC de la collita en verd de la fruita en situació de crisi, mesura que beneficiaria els especuladors que entren en el sector, i incentivaria la desprofessionalització. És clar que cadascú defensa legítimament els seus interessos, però des del sindicat entenem que la màxima prioritat en aquests moments són les propostes i ajudes que van directes a la pagesia.

Ara més que mai cal sortir al carrer; ens cal una gran mobilització per fer veure al país la necessitat d’una política agrària en benefici dels pagesos, amb un govern capaç de plantar cara a les males pràctiques de la distribució. Ja n’hi ha prou de doblegar-nos davant d’aquests abusos. Ens cal un govern que deixi els falsos discursos i treballi per a la gent que gestionem la major part del territori. Mai no serem un país equilibrat i fort si a les comarques no hi ha pagesia. Visca una Catalunya amb pagesos i pageses! El 28 ens veiem a Barcelona!

tracking