SEGRE

COLABORACIÓN

Fira UdLTreball, a la recerca de feina i talent

vicerectora d’estudiants de la UdL

Fira UdLTreball, a la recerca de feina i talent

Fira UdLTreball, a la recerca de feina i talentSEGRE

Creado:

Actualizado:

La Universitat de Lleida celebra el proper dia 4 de maig la quarta edició de la UdLTreball, que és com anomenem la fira de l’ocupació de la Universitat de Lleida, dedicada a estudiants i titulats que volen apropar-se al món laboral i professional, és a dir, que volen fer una mirada al seu futur.

Des que la vam iniciar el curs 2013-2014, la fira s’ha anat consolidant com el punt de trobada del territori entre el sector universitari jove i l’àmbit empresarial. Recordo com, fa quatre anys, havíem d’explicar tant a les empreses com als estudiants què era el que els oferíem, què els estàvem proposant, en definitiva, en què consistia una fira universitària de l’ocupació. Ara ja no cal, la fira ha crescut, el nombre d’empreses que hi seran presents aquest any així ens ho demostra: al voltant de 170 entre empreses i marques, distribuïdes en una vuitantena d’estands i en dos edificis del Campus de Cappont. I es tracta d’empreses no només procedents del territori lleidatà sinó també d’altres indrets com Barcelona, Saragossa o València.

Totes, vinguin d’on vinguin, són molt benvingudes, ja que donen l’oportunitat als nostres joves de fer-se conèixer i de conèixer-les a elles i parlar amb els seus responsables de recursos humans, per tal de, si més no, saber què s’espera d’ells o com han d’enfocar la cerca de feina. I, a més, tenen la possibilitat de rebre alguna oferta que es pot fer realitat, com ja ha passat en els darrers anys.

Les empreses, per la seva banda, venen a buscar talent, tot apropant-se al sector més jove de professionals perquè, entre altres aspectes, valoren el fet que els joves poden seguir formant-se a la mateixa empresa, tot adaptant-se als objectius d’aquesta.

Cal dir també que la nostra idea de fira de l’ocupació conté activitats de formació per a l’ocupabilitat. Això vol dir que programem un seguit de tallers on els interessats reben indicacions sobre l’experiència de cercar una feina o sobre com aprofitar les oportunitats que la vida ens ofereix i en les quals potser no havíem pensat. De fet, la conferència central de la jornada, Speaktacular, ens aportarà reflexió, i val a dir que molt entretinguda, sobre conceptes com lideratge, canvi, re-invenció, equip, talent, innovació o èxit, entre altres molts. I, pel que fa al personal de les empreses, també hem preparat, exclusivament per a ells, alguna experiència formativa per a la cerca de talent. Així, anem incorporant noves formes de relació entre el món universitari i el teixit empresarial.

I és que la Fira UdLTreball és la cirereta del pastís del programa per a l’ocupabilitat de la Universitat de Lleida que es desenvolupa durant tot el curs, amb diverses accions d’orientació laboral i professional, amb una borsa de treball i de pràctiques a disposició d’empreses i estudiants i titulats, amb una Càtedra d’Emprenedoria que organitza moltes activitats al llarg de l’any, amb uns estudis de grau en els quals són obligatòries les pràctiques en empreses, i amb unes titulacions, siguin graus o màsters, en format dual, on els estudiants prenen contacte des dels primers moments amb llocs de treball relacionats amb els seus estudis.

En conclusió, la Universitat de Lleida és una universitat compromesa amb el futur dels joves que s’hi formen, i que treballa amb intensitat per a la seva ocupabilitat, com ha quedat palès en aquestes breus pinzellades del nostre pla global d’orientació laboral i professional.

tracking