SEGRE

COLABORACIÓN

Impuls a l'activitat agrícola i a la recuperació ambiental de l'Horta de Lleida

Tinent d’alcalde i regidor d’Hàbitat Urbà, Rural i la Sostenibilitat. Regidor de l’Horta

Impuls a l’activitat agrícola i a la recuperació ambiental de l’Horta de Lleida

Impuls a l’activitat agrícola i a la recuperació ambiental de l’Horta de LleidaSEGRE

Creado:

Actualizado:

L’Horta de Lleida és una prioritat de l’equip de govern de la Paeria. Ho és des de fa anys, però especialment ho és en aquesta legislatura, on per primera vegada s’ha proposat un Pla Operatiu que té per objectiu potenciar l’Horta de Lleida i prioritzar les activitats agrícoles i ramaderes, la promoció de seva recuperació ambiental i paisatgística, la preservació de la seva biodiversitat natural i la sensibilització ciutadana envers aquesta zona que tant caracteritza les Terres de Lleida.

Fem ara un pas endavant amb la nova iniciativa per a la custòdia agrària de les terres no cultivades de Lleida. Una proposta innovadora que té l’objectiu de facilitar la reducció de les finques del municipi en desús –que actualment són unes 620 hectàrees– i, a la vegada, que s’hi recuperi el cultiu donant suport als agricultors actuals o a les persones que vulguin desenvolupar una activitat econòmica basada en l’agricultura. Tot això ha d’anar acompanyat de mesures per promoure l’emprenedoria, per difondre la qualitat alimentària dels nostres productes, per potenciar l’agricultura de proximitat i per impulsar la seva comercialització.

Són moltes les iniciatives que hem posat en marxa els darrers anys per potenciar la comercialització de productes de l’Horta, com per exemple el Mercat de l’Hort a Taula de la plaça Sant Joan, plenament consolidat, la creació dels Premis Horta de Lleida, dels quals ja s’ha realitzat la primera edició, el Viver d’Agricultors, que avança a bon ritme, i l’elaboració del Pla d’Usos de l’Horta, on es descriuen les accions a desenvolupar els propers anys per potenciar l’activitat agrària.

Cal destacar, a més, la posada en funcionament dels nous vivers municipals d’arbustiva i forestal i l’impuls que hem donat als conreus alternatius a l’Horta de Lleida, que engloben des de plantes aromàtiques fins a ornamentals. També tenim ja la nova imatge territorial de l’Horta de Lleida, que es donarà a conèixer ben aviat: un nou disseny fresc i suggeridor per comunicar la identitat de l’Horta de Lleida i els seus trets més significatius.

Penso que un país ha de ser excel·lent en la producció dels seus aliments, i Lleida ha de fer el mateix, promovent, a més, la seva proximitat, la seva qualitat i el seu consum. Així doncs, seguim i seguirem treballant intensament perquè la recuperació de l’entorn natural i productiu de l’Horta de Lleida sigui un pilar bàsic del creixement de la nostra ciutat.

tracking