SEGRE

COLABORACIÓN

Bona festa major

Grup Municipal ERC-Avancem

Bona festa major

Bona festa majorSEGRE

Creado:

Actualizado:

El mes de maig és el més fester de tots els mesos i dels culturalment més intensos de l’any per a la ciutat de Lleida. Fira de Titelles, Festes de Maig, Festa de Moros i Cristians, Aplec del Caragol... cada cap de setmana de maig. I, enguany, amb la Mostra de Cinema Llatinoamericà de Catalunya com a predecessora.

Individualment, cadascú pot viure la festa com li plagui. I convidem que les lleidatanes i els lleidatans –i tothom que s’hi vulgui sumar– visqui i gaudeixi la festa, entesa com a temps de lleure i de repòs del temps laboral i de les cabòries de la quotidianitat... Encara que, com podem llegir a la salutació de l’alcalde que apareix als programes de festa major, els actuals són moments difícils per al nostre país. Tan difícils com que hi ha nou presos i preses polítics empresonats injustament de forma preventiva, hi ha persones que són a l’exili perquè són perseguides per l’estat espanyol per motius polítics i artistes i moviments cívics del país són perseguits pel simple fet d’exercir un dret a expressar-se lliurement que PP, Ciutadans i –sí, també– PSOE volen conculcar. I, en circumstàncies com aquestes, el nostre grup municipal considera que no hi ha res a celebrar institucionalment.

Per aquest motiu, la regidora i els regidors d’ERC-Avancem no assistim ni assistirem com a tals a actes oficials de l’Ajuntament de Lleida, fires, inauguracions ni festes majors com a protesta pel suport del govern municipal del PSC i els seus socis a l’aplicació de l’article 155 i a la repressió continuada de l’estat espanyol contra l’independentisme. El grup ja va rebutjar la invitació per a la inauguració de la Fira de Formació i Treball i de la Mostra de Cinema Llatinoamericà de setmanes enrere. I, molt a pesar nostre, vam decidir no assistir a celebracions com el pregó de la Festa de Moros i Cristians o la recepció als campions europeus del Llista Blava, per posar algun de molts exemples. Tot i que la decisió de no participar en actes públics exclou els d’entitats amb finalitats solidàries i les accions reivindicatives que reclamen l’alliberament dels presos polítics i el retorn dels exiliats.

En aquest sentit, valorem com a molt interessants les diverses activitats que el col·lectiu de joves La Sirollada han programat per fer una festa major diferent, participativa i –enguany més que mai– reivindicativa, amb el lema “No podem ser si no som lliures”, adaptant un vers del poemari La pell de brau de Salvador Espriu. Endavant!

Per cert que alguns comentaris que m’han fet arribar no valoren igual de positivament la programació oficial. Sobretot la musical, que –sense entrar a valorar-ne la qualitat– no presenta gaires noms coneguts o reconeixibles a les revetlles i els concerts. Segur que les de 2019 seran de més nivell i d’estils més variats, del rock a la rumba, sent com serà any electoral. Ja se sap que Ros és més esplèndid davant d’unes municipals. Com esplèndid es va mostrar en l’adjudicació del contracte per imprimir programes i material gràfic de la festa major. Perquè el procediment va ser un despropòsit inadmissible de principi a fi, fins al punt que gairebé una hora abans que es fessin públiques les bases d’adjudicació l’empresa a la qual es va acabar adjudicant el contracte va enviar correus electrònics a un possible anunciant en què es presentava com a encarregada d’editar la revista oficial i els programes i oferint-los les tarifes de publicitat. Entre altres incompliments de la Llei de contractes del sector públic. Així s’entén la dinàmica habitual del govern socialista de fer els concursos i contractacions que afecten la festa major pocs dies abans de l’inici, sigui amb la impressió dels programes o sigui amb la contractació dels escenaris i els equips de so. Ai!

tracking