SEGRE

COLABORACIÓN

Dia Mundial de la Creu Roja

presidenta de Creu Roja Lleida

Dia Mundial de la Creu Roja

Dia Mundial de la Creu RojaSEGRE

Creado:

Actualizado:

El dia 8, com cada any, celebrem el Dia Mundial de la Creu Roja i la Mitja Lluna Roja. No és un dia qualsevol, és el nostre dia. És el dia perfecte per commemorar la força i l’abast de la nostra xarxa mundial, com també agrair els petits i grans gestos que fan totes les persones que formem part de l’organització pe ajudar a transformar el món.

Aquest any, l’acte central ha tingut lloc a Santiago de Compostel·la sota el lema “Compromesos amb les persones i el medi ambient”, amb el qual volem destacar la importància de la cura del nostre entorn perquè tingui un efecte positiu en l’economia, els països i la vida de les persones.

El Moviment Internacional de la Creu Roja i de la Mitja Lluna Roja va preparar per a aquest dia una campanya en xarxes socials sota el lema “A tot arreu, per a tothom”, amb la qual vol ressaltar com cada any hem arribat a tot el món a milions de persones per fer front als desafiaments humanitaris actuals. Per això, ens proposen compartir un dels símbols més universals: el somriure, com a símbol universal de felicitat, consol i satisfacció. Mitjançant aquesta campanya es vol canalitzar el poder d’aquest símbol per celebrar la dedicació i la tasca de les organitzacions de la Creu Roja i de la Mitja Lluna Roja.

Any rere any, veiem com les necessitats humanitàries són cada vegada més complexes. Durant el 2017, hem seguit desenvolupant la nostra tasca en múltiples fronts: l’atenció social a col·lectius vulnerables (infants i joves, gent gran, persones migrades i refugiades...), els programes d’ocupació, la promoció de la salut, la cooperació internacional, la sensibilització en drets humans, la intervenció en socors i emergències... La nostra activitat és àmplia i diversa, però voldria destacar principalment dos reptes socials i humanitaris d’especial transcendència.

El primer té a veure amb la continuació de la lluita contra la pobresa. Les grans xifres econòmiques albiren una certa millora de la situació econòmica, tot i que encara són moltes les famílies que no han pogut remuntar la seva situació i aquesta es va agreujant dia rere dia. Per això, durant el 2017, hem repartit més de 76.000 ajuts alimentaris infantils entre famílies amb inseguretat alimentària severa, llars on no poden menjar ni prou quantitat ni prou varietat de nutrients. Paral·lelament, seguim promovent programes d’ocupació per facilitar les oportunitats d’inserció laboral d’aquestes famílies.

El segon té a veure amb la crisi de població a la qual estem assistint. Com a part del Moviment Internacional de la Creu Roja i de la Mitja Lluna Roja, hem demanat que augmenti la capacitat d’acollida de refugiats als diferents estats de la UE. A més a més, a Catalunya, ens correspon facilitar l’acollida i integració de les que ja són entre nosaltres i sensibilitzar la ciutadania. Per això, durant el 2017, hem donat la primera acollida a 2.671 persones refugiades a Catalunya. A Lleida hem acollit fins a l’abril trenta-dos persones provinents de diferents països com Senegal, Colòmbia, Veneçuela. El creixement de l’acollida d’aquestes persones és exponencial. Les raons de la vulnerabilitat són múltiples i diverses i la Creu Roja té l’obligació de donar ajuda a tothom que ho necessiti. El vostre suport, com sempre, serà fonamental per complir amb la nostra missió humanitària.

tracking