SEGRE

COLABORACIÓN

El Govern masclista del PP enganya les dones

Creado:

Actualizado:

UGT i CCOO ens plantem contra l’incompliment en els pressupostos de l’Estat del 2018 del Pacte d’estat contra la violència de gènere i ens afegim a la mobilització feminista del 16 de maig que, a Lleida, convoca la Marea Lila, de la qual formem part.

Les esfereïdores xifres dels darrers quinze anys, més de 900 dones assassinades, i l’incompliment per part del Govern del PP de la promesa de dedicar 200 milions d’euros anuals (el 0,04 per cent dels pressupostos generals de l’Estat) al Pacte d’estat contra la violència de gènere, ens mostra que aquest govern no prioritza la lluita per garantir a les dones una vida lliure de violències masclistes. Ni una menys!Resulta vergonyós que després de la històrica mobilització feminista del 8 de Març del 2018, el Govern es disfressava de lila alhora que deia que, dels 200 milions promesos, només en destinaria 80 al pacte d’Estat. Són imprescindibles els 120 milions que falten per donar resposta a les 213 mesures del pacte.

Sembla que tot plegat al Govern del PP no li generi l’alarma social suficient per complir i tirar endavant les mesures de prevenció educativa i sanitària incloses en els 100 milions del pressupost dels governs autonòmics, i també les mesures d’atenció jurídica, psicològica i social de proximitat incloses en els 20 milions per als 8.000 ajuntaments.

Tenim la seguretat que no és manca de pressupost, sinó una qüestió de prioritats, com exemplifica el rescat de bancs i autopistes o l’augment del pressupost del Ministeri de Defensa en 819 milions, un 10,7% més respecte de l’any passat.Tot el pressupost, ja!CCOO i UGT considerem que les violències masclistes són l’expressió més devastadora de les desigualtats estructurals: discriminació laboral, discriminació econòmica, desprotecció social, feminització de la pobresa… Per això: no permetrem que els drets del 51% de la població siguin menyspreats.

Exigim a aquest Govern masclista que deixi d’enganyar-nos:

Sense pressupost no hi ha polítiques per erradicar les violències masclistes!

Per una educació en igualtat!

Per prevenir les violències masclistes des de la infància!

Per protegir, atendre i reparar les víctimes de violència!

Perquè la formació en gènere sigui sistèmica: cossos de seguretat, judicatura, personal sanitari, personal docent…!

Per construir una societat justa i lliure, on puguem viure dignament i en igualtat!

Senyors i senyores del Govern, Sr. Rajoy, Sra. Montserrat, quant valen les vides de les dones?

tracking