SEGRE

COLABORACIÓN

Un POUM per una Lleida capital, verda i amable

Creado:

Actualizado:

Lleida, any 2033. La ciutat ha perdut gran part dels seus parcs urbans, l’Horta està en regressió i tot just queden pagesos al municipi en una ciutat col·lapsada pel vehicle privat i on la proliferació de centres comercials als afores ha acabat amb el petit i mitjà comerç. El carrer Major és un desert, amb pràcticament totes les botigues tancades i on ja no passa gairebé ningú. El totxo s’ha imposat als barris, amb carrers on el sol no brilla perquè topa amb grans edificis de 6 i 7

plantes. On les voreres segueixen sent incòmodes i estretes. On els barris històrics s’han degradat del tot i tothom que ha pogut ha marxat.

Per sort aquest és un exercici de ficció i encara som a temps de revertir les conseqüències del POUM que ens planteja l’equip de govern del PSC, Ciutadans i PP, obcecats a posar totes les presses a un document que requereix màxim consens polític i social. Un POUM que és del tripartit de dretes i dels grans inversors, de les grans constructores i les macrocadenes comercials. El planejament urbanístic per als propers 15-20 anys és un tema cabdal per a Lleida i no ens poden imposar amb presses a finals de mandat un mal POUM que construeix més habitatge del que cal i obvia les necessitats d’habitatge públic, que fa desaparèixer parcs urbans i que suposa una regressió per a l’Horta. Es tracta d’un POUM que aprofundeix en un model de ciutat que llima el benestar de la gent, que no resol problemes de mobilitat i en crea de nous, que potencia centres comercials als afores i ensorra el petit i mitjà comerç i que, en definitiva, genera un creixement desordenat de la ciutat.

Enfront aquesta Lleida amb un futur gens engrescador, el Comú aposta per una Lleida de qualitat, que sigui un pol d’atracció per a la implantació d’activitat econòmica. Volem una Lleida capital, verda, àmplia, amable i volem posar les bases per convertir Lleida en una ciutat referent, on sigui atractiu viure i treballar, amb un conjunt de propostes que podeu consultar en aquesta pàgina web: http://bit.ly/PoumComu.

L’equip de govern va tombar en l’aprovació inicial del POUM gairebé totes les nostres propostes, iniciatives que volen incidir en aspectes claus de l’ordenament urbà com la quantitat i qualitat dels espais verds, l’augment i la redistribució de l’habitatge de protecció oficial, l’adquisició d’habitatge públic, l’ordenació de voreres i carrers, la mobilitat o l’ordenació del espai urbà a l’Horta de Lleida.

Malgrat que la piconadora de l’equip de govern no es vol aturar, malgrat que van desatendre la nostra petició per aturar el ple del POUM perquè no es donen les condicions legals per avançar-ne l’aprovació, des del Comú de Lleida continuem treballant colze a colze amb moltes entitats de la ciutat perquè el POUM preservi l’interès general i millori la qualitat de vida de les persones.

I engresquem a tothom qui vulgui contribuir a la imprescindible millora del POUM que faci valer el seu dret de presentar al·legacions com ja han fet diverses entitats i particulars. En aquest sentit, i com fem amb totes les iniciatives pròpies, posem a disposició de tothom les nostres propostes del POUM per si us les voleu fer vostres.

tracking