SEGRE

COLABORACIÓN

Connectivitat per a tothom

President de la Diputació de Lleida

Connectivitat per a tothom

Connectivitat per a tothomSEGRE

Creado:

Actualizado:

La igualtat d’oportunitats dins de l’equilibri territorial fa imprescindible que la connectivitat a Internet sigui accessible a tot el territori i que, qualsevol ciutadà, visqui on visqui, en un entorn rural o en una ciutat, tingui al seu abast la disponibilitat per poder realitzar el seu imaginari de vida personal i professional.

És per això que la Diputació, institució representant de totes les comarques de Lleida, pren el compromís ferm de fer possible que aquesta xarxa de fibra òptica –iniciada avui a les capitals de comarca per la Generalitat de Catalunya– pugui arribar a tots els municipis i nuclis de població de tot el nostre territori, des de la plana fins al Pirineu.

La Diputació de Lleida i la conselleria de Polítiques Digitals venim treballant l’avantprojecte del qual disposarem a finals d’aquest mes per tal de definir amb objectivitat tècnica l’entramat de distribució de banda ampla per tots els pobles i municipis. Segons les previsions que hem establert, estarem en condicions d’iniciar la proposta de licitació d’aquesta ingent infraestructura abans d’acabar l’any per poder, així, iniciar el desplegament l’any 2019 i, en un termini de cinc anys, finalitzar-lo.

L’objectiu de tot plegat és que tots els veïns i veïnes de qualsevol nucli de població de Lleida tinguin la garantia de connectivitat en aquests propers anys. Dins d’aquest acord d’actuació conjunta entre Diputació i Generalitat, es planteja una atenció especial perquè els 178 polígons industrials de les comarques de Lleida tinguin garantit també l’accés a la xarxa.

Fa cent anys, el president Prat de la Riba i la Mancomunitat de Catalunya plantejaven garantir l’equilibri territorial amb tres conceptes: que cada poble tingués accés viari, telèfon i escola. Avui, al segle XXI, treballem per tal de millorar aquestes necessitats però, a més a més, entenem imprescindible fer una aposta contundent per la connectivitat que ha de satisfer les demandes d’accés als serveis d’informació i comunicació de les persones, empreses i territoris. Fins ara, les distàncies s’han mesurat en hores i quilòmetres i, en els temps presents en què vivim, també s’han de mesurar en megabytes.

Sens dubte, és un dels projectes més importants i necessaris que la Diputació de Lleida, juntament amb la conselleria de Polítiques Digitals, liderarà en els propers anys amb un volgut compromís. Aquest és un exemple de projecte de País i de col·laboració entre institucions en el marc del Pacte Nacional per la Societat Digital que la Generalitat i les diputacions vàrem signar a finals del 2016.

L’avaluació econòmica, preveiem que tindrà un abast molt important, que la Diputació de Lleida està en disposició de poder afrontar gràcies a una situació econòmica favorable, que és conseqüència d’una política estricta de reducció de l’endeutament a nivells fins ara inèdits, la qual cosa permet a la institució planificar i executar projectes transcendents per al desenvolupament econòmic del nostre territori i també el progrés dels lleidatans i lleidatanes.

Connectivitat per a tothom

Connectivitat per a tothomSEGRE

tracking