SEGRE
Tucídides

TucídidesSEGRE

Creado:

Actualizado:

El catedràtic Jordi Llovet ens ha recordat el primer historiador, Tucídides, que havia perdut bona part de la història quan el cristianisme va desfigurar l’anterior història coneguda. De manera semblant a Catalunya, que van creure ser una Corona Catalanoaragonesa que mai havia existit; com tampoc a Rafael Casanova –un patriota d’un encara no existent nacionalisme– en va fer un simposi “Espanya contra Catalunya” quan calia que fos “Borbonistes contra austriacistes” i més falòrnies d’aquest calibre. En Jordi Llovet assenyala falsos o plagiats màsters i doctorats, amb graus sense títols oficials de catedràtics de la Universitat Rey Juan Carlos. La Universitat Espanyola es troba en situacions de misèria moral, intel·lectual i econòmica. Cal dir que les universitats deleguen la docència a professors “associats” que poden cobrar fins a quinze anys entre 300 i 600 euros. Tampoc els sous dels catedràtics es poden comparar als europeus, que cobren el doble a Alemanya, i a Suïssa, el triple! Segons el catedràtic, si bé hi ha màsters que es fan amb veritable bon criteri, d’altres són disbarats, alguns d’ells referits al turisme, la joventut i la societat. A les universitats espanyoles, els màsters s’han convertit, tot i el sistema de beques, en la manera de treure dos o tres mil euros als estudiants competitius que s’hi matriculen. El professor Llovet fa una valoració dels interessos de l’educació dels estudiants, dels costos de l’ensenyament en el nostre país, del preu per estudiant i de les retallades de la política universitària.

Una universitat ha actuat de manera demencial en fets com que el Govern ha tancat un màster que ha multiplicat per 11 els alumnes permesos, amb professors poc capacitats i pocs recursos. Elisa Silió, de Madrid, ens informa que centres que en els registres de les universitats afirmen que poden matricular 110 alumnes en van arribar a inscriure 1.227 l’any passat. Tanmateix, han acceptat el curs en vigor. La universitat diu no tenir mitjans tècnics ni materials, i amb professors poc experts. Espantós!

La permanent preocupació del Catedràtic Emilio Lledó, brillant filòsof en activitats als 90 anys, ens afegeix: “L’alumne ha d’estar atent a determinades assignatures només perquè la majoria de les vegades estan arbitràriament en el pla d’estudis. Els joves universitaris es veuen forçats a escoltar setmana rere setmana un professor insuportable per la seva ignorància, la seva frivolitat o absoluta incompetència.” Emilio Lledó, després de tot, diu que “lamentablement, la carrera és una suma d’exàmens i aprovats”. Els texts citats per Lledó i Llovet, segueixen lluitant, com ho feia Tucídides.

tracking