SEGRE

COLABORACIÓN

L'Equip de Govern de la Paeria, amb l'Horta de Lleida

L’Equip de Govern de la Paeria, amb l’Horta de Lleida

L’Equip de Govern de la Paeria, amb l’Horta de LleidaSEGRE

Creado:

Actualizado:

L’Horta de Lleida ha estat, sense dubte, una de les prioritats de l’equip de govern de la Paeria aquesta legislatura. De fet, s’han dut a terme prop del 90% de les actuacions previstes en aquest mandat i això ens satisfà enormement perquè avancem cap a un model d’Horta més sostenible i més competitiu, en què els homes i les dones que hi viuen comencen a gaudir d’un nivell de serveis més alt que quan va començar el mandat.

L’aprovació en aquesta legislatura de documents estratègics clau per al futur de l’Horta de Lleida, com el Pla d’Ordenació Urbanística Municipal, l’Ordenança del Paisatge, la creació del catàleg de béns a protegir, el Pla d’Usos i gestió de l’Horta i el reglament de la nova marca “Horta de Lleida” són algunes de les fites que hem aconseguit aquests anys i que permeten avançar de manera significativa en la consolidació i millora de l’Horta.

Els darrers anys hem apostat clarament per prioritzar les activitats agrícoles i ramaderes i la millora de les infraestructures agràries i hem dut a terme estratègies per evitar la disgregació d’explotacions.

Treballem per definir i ordenar la futura ronda verda de la ciutat; millorant la protecció dels elements patrimonials i incorporant l’Horta al pla de mobilitat. Millorar la mobilitat dels seus veïns i veïnes és una prioritat i, en aquest sentit, val a dir que estem fent les proves pilot per implementar el transport públic a demanda a l’Horta de Lleida.

Pel que fa a la millora de les infraestructures, s’ha realitzat un inventari de camins amb l’objectiu de poder fer una gestió més eficient del seu manteniment; cal resoldre les al·legacions, però, sense cap mena de dubte, serà un element que facilitarà una de les tasques importants de la Regidoria. Hem renovat i unificat la senyalització a totes les partides de l’Horta, amb la creació d’una imatge que identifica el nostre espai.

En matèria de promoció i impuls dels productes fets a l’Horta, cal destacar la creació de la marca de l’Horta de Lleida i el registre de productes de proximitat, així com l’impuls al viver d’agricultors professionals de Rufea i el reforç de l’oficina de l’Horta. Una altra de les iniciatives en què estem treballant per tal d’augmentar la superfície agrària cultivada és la custòdia agrària de les terres no cultivades, que facilitarà que nous agricultors s’incorporin a l’activitat agrària professional i donarà solució al problema que suposen les finques no cultivades.

Estem convençuts que l’Horta té productes de gran qualitat i amb gran potencial. Cal enfortir l’Horta perquè els seus productes siguin capaços de destacar en un mercat cada cop més competitiu, i per això treballem en polítiques clares en favor de l’Horta com la venda directa, la construcció d’obradors a les explotacions per la transformació de productes i també avancem en matèria d’agroturisme amb la promoció d’iniciatives per donar a conèixer el seu patrimoni i valors socioculturals. La creació d’una aplicació mòbil sobre l’Horta de Lleida, la millora de les àrees de residus, la recuperació de l’aplec i l’impuls dels premis Horta de Lleida. Un altre avenç important per millorar la qualitat de vida dels veïns i veïnes ha sigut la portar l’aigua a les partides més llunyanes com Torres de Sanui i Grealó, on estem treballant.

Fa dies van aparèixer a la premsa local un parell d’articles que, al llegir-los, em va sorprendre com diferents grups polítics s’atribuïen els mèrits de la important tasca que està duent a terme l’equip de govern de la paeria.

Potser cal explicar-ho: cal deixar clar que qui determina què es fa a l’Horta i com i quan es fan les coses és l’equip de govern de la Paeria, que ha entomat la confiança que li van fer els lleidatans i lleidatanes en les passades municipals. Amb una manifesta voluntat de diàleg i consens s’estudien les propostes dels veïns i veïnes a través de la Comissió de l’Horta de la FAV i es busca sempre el consens de la Comissió Territorial de l’Horta de l’Ajuntament de Lleida, on estan representats els grups polítics. Estem orgullosos de la feina que fem a l’Horta de Lleida aquest mandat. Estem il·lusionats pels reptes i millores que ens queden per realitzar. Cal treure pit i aixecar el cap, però no per penjar-nos medalles, sinó per mirar més lluny i seguir treballant per consolidar l’Horta de Lleida com un territori capaç i, sobretot, per posar en valor el seu potencial.

tracking