SEGRE

COLABORACIÓN

Seguretat, civisme i desokupació

Alcaldable DEL PP a la Paeria

Seguretat, civisme i desokupació

Seguretat, civisme i desokupacióSEGRE

Creado:

Actualizado:

Avui en dia, la delinqüència és una de les majors preocupacions de la societat, la qual ha augmentat en els darrers anys. Per aquest motiu, la seguretat emergeix com una condició necessària i, alhora, esdevé un dels principals criteris per tal de garantir la qualitat de vida de la població. D’altra banda, l’incivisme i l’okupació també són dues qüestions que ens angoixen com a lleidatans.

No descobreixo res si afirmo que la seguretat pública s’ha de fonamentar en els principis de cooperació, col·laboració i lleialtat institucional. Volem que Lleida esdevingui una ciutat segura i que vetlli pel nostre benestar. Per això, cal que estigui orientada cap a la prevenció, la participació i la implicació dels serveis públics de forma conjunta amb els ciutadans.

Aquests problemes deterioren la imatge d’alguns barris i posen de manifest la necessitat de donar una resposta ràpida i coordinada entre els efectius de la Guàrdia Urbana i la resta dels cossos de seguretat. La seguretat ciutadana és una prioritat. Pel que fa a la dotació de noves places de la Guàrdia Urbana i gràcies a l’esmena presentada als Pressupostos del 2019, podrem comptar amb 15 nous efectius. No obstant, l’increment de la plantilla d’agents hauria de ser molt més notable. A més, és convenient una convocatòria de promocions verticals dins d’aquest cos policial, sense oblidar-nos de dotar-los dels recursos i dels equipaments necessaris.

Apostem per un protocol d’actuació conjunta entre les Regidories de Seguretat, Civisme i Règim Interior i la de Benestar Social, amb l’objectiu de dur a terme totes les tasques necessàries per incrementar la seguretat i evitar les actituds incíviques. Aquest fet serà possible respectant els valors de la democràcia i la llibertat, fruit d’iniciatives transversals que fomentin la convivència i la cohesió social.

És essencial actuar de forma contundent davant la ocupació il·legal de pisos, principalment, en barris com la Mariola, els Magraners, Centre Històric, la Bordeta, Balàfia, Pardinyes i el Secà de Sant Pere. Una ocupació que, en bona part, va acompanyada de la sobreocupació, i altera, en molts casos, la convivència dels veïns. Cal tenir en compte que aquestes edificacions, molt sovint, no compleixen les condicions mínimes de salubritat ni d’habitabilitat. Davant d’això, proposem una inspecció dels edificis o locals de la ciutat de Lleida on la Paeria tingui constància d’una ocupació il·legal i que es procedeixi a ordenar la clausura dels immobles si se’n deriva una manca de seguretat, sobreocupació o d’altres circumstàncies no acceptables.

Paral·lelament, han incrementat els actes vandàlics, la venda i el tràfic de substàncies estupefaents, consum de substàncies tòxiques a la via pública i d’altres actituds incíviques.

Aquest tipus d’accions posen en perill la convivència pacífica de la ciutat i agreugen la nostra seguretat. Per aquest motiu, és necessari invertir en la millora de l’enllumenat de les nostres places i carrers. Volem posar-hi solució. Tenim les ganes, la voluntat i, el més important, ho valorem com una vertadera necessitat davant la qual tenim el deure i l’obligació de donar-ne un compliment efectiu.

tracking