SEGRE

COLABORACIÓN

El territori, els seus municipis i la seva gent: la nostra raó de ser

Presidenta de la Diputació de Lleida

El territori, els seus municipis i la seva gent: la nostra raó de ser

El territori, els seus municipis i la seva gent: la nostra raó de serSEGRE

Creado:

Actualizado:

Sempre que tinc l’oportunitat de dirigir-me a la nostra gent en els diversos actes i visites que faig per la demarcació, poso èmfasi a explicar que des de la Diputació de Lleida tenim com a raó de ser el suport al territori, als municipis, als alcaldes i a totes aquelles activitats que ajuden a la seva dinamització.

De fet, l’existència de la Diputació com a institució té la seva màxima expressió en els ens locals, i no s’entendria sense aquesta relació de vincle. Per això, treballem per buscar les fórmules que ens ajudin a assentar la gent al territori, especialment la població de les comarques pirinenques, que són les més despoblades.

A la Diputació, com a administració d’administracions, tenim la tasca de recollir les demandes dels municipis. El territori demana les seves oportunitats i genera inquietuds que cal que sapiguem escoltar, perquè, qui millor que la mateixa gent del territori per saber quines són les seves necessitats?

Per aquest motiu, som extremadament sensibles a les sol·licituds que se’ns fan des de cadascun dels municipis. En cada cas, les necessitats seran específiques i el full de ruta que hem de dissenyar, de forma conjunta, ha de ser aquell que, des del respecte a les normatives, faci possible que assolim els objectius marcats.

Per això, quan des dels municipis se’ns presenten propostes engrescadores que poden dinamitzar el territori, ens posem al seu costat en tot allò en què puguem ajudar i col·laborar. Les notícies d’aquests últims dies que parlen sobre dificultats per tirar endavant esdeveniments importantíssims per al Pallars Sobirà ens preocupen, però estem segurs que es resoldran i treballarem plegats per tal que així sigui.

Volem tenir un territori sostenible, respectuós i que sigui sensible a totes les necessitats, demandes i visions, però aquest marc no ha de suposar la paràlisi completa o la inactivitat. Tothom té el dret a evolucionar i la gent del territori també sap millor que ningú com s’ha de protegir la seva terra. Ningú més que la gent del territori vol cuidar-lo amb extrema delicadesa per deixar un bon llegat a les noves generacions.

En definitiva, és evident que tots volem que les coses es facin escrupolosament bé, però cal que trobem les solucions necessàries perquè no es paralitzi la dinàmica econòmica d’un territori. Els municipis ens trobaran al seu costat per superar cada dificultat que es presenti. La seva evolució també és el nostre futur.

El territori, els seus municipis i la seva gent: la nostra raó de ser

El territori, els seus municipis i la seva gent: la nostra raó de serSEGRE

tracking