SEGRE

COLABORACIÓN

Lleida, territori turístic

Presidenta de la Diputació de Lleida

Lleida, territori turístic

Lleida, territori turísticSEGRE

Creado:

Actualizado:

Estem a les portes d’un nou inici expectant de temporada turística de primavera, com a antesala al gran període vacacional de l’estiu, especialment pel que fa als esports d’aventura a les comarques pirinenques, mentre podem seguir gaudint d’un final de temporada de neu que, gràcies a les darreres nevades, pot allargar-se fins a la Setmana Santa.

La mescla d’aquestes dues apostes turístiques a les comarques de Lleida ens permet constatar que tenim un país viu, ric, obert i extraordinari, que aprofita i sap valorar els seus atractius i potenciar-los, de manera que podem parlar dels esports de neu o de la pràctica dels esports d’aventura a la zona dels Pallars, l’Aran i en general les comarques del Pirineu, sense oblidar la ruta del romànic; però també de les rutes de la pedra seca de les Garrigues, amb descobertes de petites esglésies, ermites o cabanes de volta; el ric patrimoni de castells de la comarca de la Segarra; el potencial firal i agrícola del Pla d’Urgell; la descoberta de la floració dels presseguers, nectariners i paraguaians al Baix Segrià, amb l’èxit de la campanya Fruiturisme; els conjunts monumentals d’Olius, el Santuari del Miracle, a Riner, o la Catedral de Solsona, al Solsonès, juntament amb les espectaculars activitats de barranquisme; festes tan emblemàtiques com els Tres Tombs d’Anglesola, o la Processó dels Dolors de Bellpuig, a l’Urgell; o la descoberta d’un Montsec nou per a molta gent, a la Noguera, són alguns exemples de la gran oferta que Lleida ofereix als visitants.

Es tracta de captar l’atenció d’aquests visitants perquè vegin Lleida com una destinació turística singular i diversa i amb un identitat pròpia. Per això, des de tots els racons de la geografia lleidatana, es treballa en l’aposta per al públic familiar, parelles i grups d’amics a qui els agrada gaudir de la natura, la muntanya, el turisme actiu, l’entorn rural, la gastronomia, el folklore, les tradicions i el patrimoni cultural. Aquesta és la gran riquesa i el gran potencial que tenim.

Per això, és necessari que, entre tots, siguem capaços de mantenir la identificació de Lleida com una destinació turística amb personalitat, estil i segells propis que aplega uns trets singulars.

El millor de tot plegat és que els recursos que ens fan una destinació turística de primer ordre ja els tenim. La matèria primera amb la qual cal treballar fa anys que l’estem potenciant, i en la suma de sinergies és on cal reblar el clau.

L’oferta és extraordinària, les ganes de promocionar aquests atractius hi són i el treball entre administracions públiques, entitats privades i la ciutadania existeix ja fa temps. Aquestes tres condicions indispensables ens fan ser altament optimistes a l’hora de pensar que tenim molt marge per a la millora i que cada dia que passa podem dir sense embuts que vivim en una de les terres més extraordinàries que existeixen.

Lleida, territori turístic

Lleida, territori turísticSEGRE

tracking