SEGRE

COLABORACIÓN

A Càritas proposem polítiques per una societat més justa

En representació de les Càritas Diocesanes de Lleida, Solsona i Urgell

Creado:

Actualizado:

Els ciutadans i ciutadanes estem cridats a les urnes en aquestes setmanes vinents i tenim al davant una previsiblement intensa campanya electoral: ens ompliran de programes, iniciatives, projectes, somriures, candidats i promeses, moltes promeses...

Cada partit farà la divulgació de les seves idees als electors, i al nostre torn, als electors ens caldrà decidir què fem amb la nostra papereta. I és en aquest moment en què prenem protagonisme les persones per decidir quina societat volem, i cap on ens hem d’encaminar en els pròxims anys.

A Càritas Diocesana de Lleida, Solsona i Urgell volem fer una crida als polítics i ciutadans: per què no considerar la proposta de Càritas d’incorporar en el futur polítiques que ajudin a construir una societat més justa?

Incorporar als programes electorals que es ratifiqui la Carta Social Europea, que hi hagi una garantia d’ingressos per a les llars en situacions de pobresa, creure en l’accés a l’habitatge, en la inclusió plena del treball a la llar en el Règim de la Seguretat Social, garantir la protecció dels menors estrangers no acompanyats i el seu trànsit a la vida adulta, apostar pels drets humans fins i tot en els procediments d’expulsió, lluitar de debò contra el canvi climàtic i enfortir la política de desenvolupament i cooperació internacional.

Si de veritat passessin a ser una realitat d’acció social i econòmica en els governs que es constituiran pròximament, estaríem apostant tots per una societat més justa en l’àmbit social i humà.

Ho necessitem d’una manera urgent, més enllà que les paraules com el bé comú, la dignitat, la justícia, la solidaritat puguin fer nosa a més d’un. Perquè només creant suport entre tots creix el benestar de tots. La proposta és ben concreta, són vuit mesures que només busquen un nou i possible escenari social per a totes i tots els qui vivim i fem el dia a dia, des dels més petits poblets fins a les grans ciutats. Amb aquestes mesures busquem i proposem arribar, si es duen a terme, a una societat més justa, en què prevalguin la dignitat de les persones i els seus drets, i volem subratllar de totes i cadascuna de les persones que vivim arreu del territori, els d’aquí i els nouvinguts, els rics i els pobres, els creients i no creients, els infants i la gent gran...

Són bones mesures i és un bon projecte. Així que des d’una perspectiva no purament política i sí molt humana, si com capaços de fer el que ens correspon, cadascú en el seu grau d’implicació, apostarem per una societat més oberta i participativa. Càritas creu i aposta per una societat més justa i ara et vol passar a tu, polític i ciutadà, el relleu d’aquesta cursa perquè ens ajudis. Gràcies per escoltar el missatge del cor.

tracking