SEGRE

CARTA OBERTA A LES DONES I HOMES DE LLEIDA, EL PIRINEU I L?ARAN

Unitat, transversalitat i determinació

CANDIDAT DE JUNTS PER CATALUNYA PER LA DEMARCACIÓ DE LLEIDA

Unitat, transversalitat i determinació

Unitat, transversalitat i determinacióSEGRE

Creado:

Actualizado:

Em fa una il·lusió enorme ser candidat de Junts per Catalunya al Congrés dels Diputats per la demarcació de Lleida. Fa molts i molts anys que em sento arrelat i compromès amb aquestes terres i sempre he admirat la seva gent. La meva és una candidatura de compromís a totes i amb tots vosaltres. El meu compromís és culminar allò que vam començar l’1 d’octubre del 2017 i també, en el mentrestant, impulsar tot el que afavoreixi la prosperitat i el benestar de tots, sense exclusions de ningú. Un compromís que segueix intacte després de més d’un any d’injust empresonament, perquè són més fortes les meves conviccions que les injustícies de l’Estat.

Que em tinguin a la presó m’ha impedit el contacte directe amb vosaltres, com he tingut el goig de fer tantes vegades des de fa molts anys. No em deixen explicar-vos directament quin són els compromisos de JuntsxCAT amb vosaltres: només una petita intervenció des d’una sala freda de la presó a l’acte tan emotiu de la Seu d’Urgell i una entrevista curta al darrer minut a Lleida TV. Tampoc no puc, el que és encara més important, escoltar-vos sobre tot allò que considereu que hem de fer i com. No em resigno, però, i per això us escric aquesta carta des de la cel·la de la presó.Nosaltres som la nostra força. Vivim un moment transcendent, ple de dificultats. Catalunya ha superat al llarg de la història tots els embats contra la seva personalitat i dignitat, gràcies al sacrifici d’uns quants i sobretot al compromís de molts. I ara que hi ha en joc la justícia, la veritable democràcia i els drets i llibertats que anhelem per a tothom cal que hi tornem amb el mateix esperit per transformar aquesta situació en una gran oportunitat. I si volem, podem.

Unitat (anar tots a l’una), transversalitat (persones diferents posen els interessos de país al davant dels legítims dels partits) i determinació permeten a les persones i a les societats avançar i fer possible allò que molts aventuren com impossible. Van dir que l’1 d’octubre no seria possible, i justament la unitat (de debò) la transversalitat (sense preguntar al del costat de quin partit era o votava) i la determinació cívica i pacífica el van fer possible. Els tribunals i les presons són la força de l’Estat per imposar-se contra Catalunya. Els partits estatals amenacen, volen fer por, demanen resignació. Alguns presumeixen que són el mal menor. I així ni és convenç ni es construeix res de positiu. En canvi, la força que convenç som nosaltres mateixos: les persones, els vots, i les muntanyes de dignitat democràtica de què ens vam amarar l’1 d’octubre. Votem per la política i el diàleg reforçant el mandat de l’1 d’octubre per culminar-lo. Per això és tan important que els de les urnes ens mobilitzem aquest diumenge per omplir-les a vessar i enviar un missatge molt clar a l’Estat i al món.

La solució al conflicte ha de venir de la política i no dels Tribunals. O ho fem nosaltres votant o ningú no ho farà. Per a mi seria un honor poder ser una de les vostres veus. Unes veus que han volgut silenciar amb la presó, però que vosaltres, votant, les fareu sentir més fortes que mai. Per això, des de la gratitud cap a tots vosaltres, us demano la vostra confiança, i també el vostre vot. Diumenge, 28 d’abril, omplim junts les urnes, i omplim-les per Catalunya i per la llibertat.

Us enyoro molt perquè us estimo molt! Visca Catalunya Lliure!!!

tracking