SEGRE

COLABORACIÓN

La Ciutat Valenta que defensem des del Comú, un projecte compartit

Cap de llista del Comúdelleida

La Ciutat Valenta que defensem des del Comú, un projecte compartit

La Ciutat Valenta que defensem des del Comú, un projecte compartitSEGRE

Creado:

Actualizado:

Al 2015 ens vam atrevir a somiar. Vam voler entrar a les institucions, on no esperaven ni volien gent corrent. Persones de Lleida vam perseguir el somni de guanyar la Paeria per a la gent. Perquè sabíem que si no fèiem política, uns altres la seguirien fent per nosaltres, i la farien, com sempre, d’esquena a la realitat del carrer. No teníem el recolzament dels grans grups mediàtics, ni recursos econòmics, però el Comúdelleida va néixer amb la il·lusió i la força de la gent i amb un grandíssim capital humà.

I ho vam aconseguir. Persones que no proveníem de cap elit, gent del carrer, vam entrar a la Paeria. Vam obrir calaixos, vam aixecar catifes i vam començar a treballar. Hem comprovat amb estupefacció que les pràctiques il·lícites i caciquils de quaranta anys de PSC són molt pitjors del que pensàvem.

Hem complert dues responsabilitats que ens semblen òbvies: d’una banda hem denunciat pràctiques corruptes amb contundència, plantant cara a l’abús. El fet de ser municipalistes –no rebem ordres de cap despatx de Barcelona ni Madrid– i el fet de no rebre subvencions ni diners de la banca ens fa radicalment eficaços i lliures en la investigació i la denúncia. L’altra responsabilitat ineludible és la de fer propostes concretes, política concreta més enllà dels discursos buits de contingut als que ens tenen acostumats els polítics de tota la vida.

Les nostres propostes es basen en la realitat. Per primera vegada a tota la història de la democràcia a Lleida, hem presentat esmenes a la totalitat dels pressupostos i hem demostrat que, quan governem, estalviarem diners a la vegada que ampliem la inversió social i l’impuls econòmic. Hem demostrat que es pot reduir l’IBI desproporcionat que estem pagant i, a més, millorar la recaptació municipal.

Sabem que la contractació municipal és una eina molt poderosa per activar el teixit econòmic de la ciutat i la volem fer sense amiguismes, amb les mateixes oportunitats per a tothom. Ara sabem que per aconseguir una Lleida ben il·luminada, neta i amb serveis de qualitat a preu just, només cal que l’Ajuntament controli seriosament la gestió dels serveis públics.

Fa pocs dies ens despertàvem amb una de les millors notícies d’aquest mandat: la Ciutat Valenta ha aconseguit aturar el POUM de Larrosa. Des del Comú sempre hem defensat que fos tota la ciutat la que pogués decidir el futur de Lleida i estem molt contentes que aquesta lluita compartida hagi donat fruits.

Celebrem que a les municipals podrem parlar del futur de Lleida i finalment podrem iniciar el debat per confrontar models: enfront la defensa de més totxo i d’un urbanisme al servei de grans elits, seguirem abanderant la proposta d’una ciutat amable, verda i amb qualitat de vida, d’espais oberts i agradables fets a mida de les persones, on els infants puguin jugar i la gent caminar i gaudir de l’espai públic.

S’han acabat els temps en què els de sempre, els que porten 40 anys remenant les cireres, decidissin com ha de ser la ciutat per als propers 20 anys. Creiem en una Ciutat Valenta feta per i per a les persones. Ara toca canviar les majories i fer una ciutat per a la gent.

Aquests quatre anys hem treballat i hem après molt. Tinc clars els eixos estratègics que cal potenciar per impulsar Lleida: l’activitat industrial, l’econòmica, l’agrària, la comercial, la logística, i el dret a l’habitatge, a un espai públic amable, i a una vida digna.

Per primer cop a Lleida, es planteja un projecte global fet des de Lleida i al servei de la gent de Lleida. Més que mai, des del Comú ens reafirmem en la necessitat de fer política municipalista des del feminisme, l’ecologia, la defensa dels drets, l’equilibri i la justícia social. És perfectament possible i és absolutament necessari.

Aquell grup de persones que vam començar a caminar plegades al 2015 s’ha fet gran. La nostra riquesa humana és imparable. Estic feliç i orgullós de pertànyer al Comú, perquè el que representa el Comúdelleida és gran i és esperançador, perquè ha integrat organitzacions com Catalunya en Comú i Podem i gent comuna amb una suma molt potent, compromesa i generosa. I també estic orgullós i feliç perquè presentem una projecte real per a impulsar la Lleida on he nascut, la Lleida que m’ha vist créixer i que m’estimo.

tracking