SEGRE

COLABORACIÓN

Sortim a guanyar!

cap de llista d’ERC AM a la Paeria

Sortim a guanyar!

Sortim a guanyar!SEGRE

Creado:

Actualizado:

A pocs dies de la doble cita electoral –les municipals i les europees– la convicció que cal un govern nou a la Paeria, després de quatre dècades del mateix, és més i més palpable. Als carrers, als barris, als mercats, als comerços, en les expressions de tants veïns i veïnes amb els quals hem parlat...

Les dones i els homes que integrem la llista d’Esquerra reunim l’experiència, la capacitat i la il·lusió necessàries per liderar el canvi, a Lleida. Podem parlar de canvi honest, amb l’aval dels 88 anys d’un partit sense ni un sol cas de corrupció, amb els valors republicans com a bandera del compromís amb la República catalana, i amb una solvència en la gestió pública –per exemple, des del departament de Vicepresidència i Economia i Finances, des de l’època en què el dirigia Oriol Junqueras– que ha permès, reduir dràsticament el deute de la Generalitat amb els ajuntaments.

Durant la campanya no hem fet promeses buides –recordeu que l’endeutament a què han dut la Paeria els seus actuals gestors és de 151 milions d’euros– ni hem enganyat la ciutadania amb els mateixos projectes que, campanya rere campanya, ocupen les portades dels diaris i després es converteixen en fum. Amb senzillesa, hem explicat quines són les nostres propostes per aconseguir el canvi honest a Lleida; un canvi per construir una ciutat propera, justa, connectada, saludable i compromesa, al servei de les persones, que haureu vist representat amb la imatge d’un pentàgon multicolor.

Durant aquestes dues setmanes de campanya hem patit els efectes de la complicitat entre els socis que governen la Paeria (PSC i Ciutadans), que ens confirma que la candidatura d’Esquerra som la primera força pel canvi a la Paeria i, en conseqüència, l’enemic polític a combatre.

No podem desaprofitar aquesta oportunitat històrica. Per protegir una democràcia imperfecta que empresona polítics o envia a l’exili polítics i cantants, ens calen ajuntaments republicans forts i compromesos. Des de la centralitat política de la nostra ciutat i del nostre país, volem donar veu i força al consens del 80% de la població que segons l’enquesta del Centre d’Estudis d’Opinió (CEO), publicada fa escassament un mes, està a favor de la llibertat dels presos i el retorn dels exiliats, prefereix els valors de la República als de la monarquia borbònica i està a favor d’un referèndum d’autodeterminació, com a fórmula pacífica per posar fi pacíficament al conflicte entre Catalunya i Espanya. El nostre objectiu és que Oriol Junqueras sigui el primer pres polític i candidat a la presidència de la Comissió Europea al Parlament Europeu, i que el mapa polític de la ciutat de Lleida es tenyeixi de groc, com ho va fer en les eleccions del proppassat 28 d’abril, quan Esquerra va guanyar a la ciutat.

El canvi som tots i totes nosaltres, tots i totes vosaltres. Feu-nos confiança. Això no va només de canviar els jugadors, sinó de canviar les regles del joc. Sortim a guanyar!

tracking