SEGRE

COLABORACIÓN

Trenta anys d'anàlisi de l'economia local i global a la Trobada al Pirineu

Presidenta de la Diputació de Lleida

Trenta anys d’anàlisi de l’economia local i global a la Trobada al Pirineu

Trenta anys d’anàlisi de l’economia local i global a la Trobada al PirineuSEGRE

Creado:

Actualizado:

Cada any, a la Seu d’Urgell, s’organitza per aquestes dates la Trobada Empresarial al Pirineu. Enguany ha celebrat la 30a edició i ho ha fet, com sempre, consolidant-se com una de les jornades econòmiques amb més participació de Catalunya, amb un contingut de temes rellevants que permeten el debat sobre l’evolució de l’economia a escala local i global i els projectes empresarials d’èxit impulsats des del país.

La Diputació de Lleida hi ha estat present, com a institució supramunicipal i referent necessari entre les administracions públiques a Catalunya, amb la voluntat de posar sobre la taula qüestions que afecten el benestar de les persones, la generació en termes generals d’expectatives de creixement de la riquesa i l’impuls de polítiques que siguin beneficioses per a les lleidatanes i lleidatans, representats pels seus ajuntaments i consells comarcals.

Novament, la Trobada ha servit per confirmar que la suma de sinergies ha de ser la fórmula necessària per tirar endavant projectes transversals tan importants com els de l’adaptació a les noves realitats que van sorgint i que a hores d’ara ja es plantegen com a necessitats: estic parlant de l’accés ràpid a la informació, i això s’aconsegueix amb una bona xarxa de comunicacions.

Per tant, entre tots cal que treballem per a la millora de les condicions econòmiques que afavoreixin el desenvolupament del territori. Així, la competitivitat del seu teixit productiu ha de ser l’objectiu final, impulsant iniciatives que suposin la dinamització de l’activitat econòmica. Per això, cal apostar pel reforçament de la identitat del territori, que aquests projectes tinguin una afectació directa a les economies locals; i que es mantingui el treball des de l’excel·lència, el respecte mediambiental, la qualitat i la professionalitat.

Una de les darreres accions de la Diputació de Lleida a favor de l’empresa i el territori és el projecte de desplegament de la fibra òptica per a les comarques de Lleida en el qual estem clarament implicats conjuntament amb la Generalitat de Catalunya, amb la intenció de tenir-la implantada l’any 2020 en totes les capitals de comarca, i en un termini de 4 anys, desplegar-la en tots els municipis de la demarcació. Tenim clares les realitats socials que viuen els centenars de petits municipis i nuclis de població de les terres de Lleida, Alt Pirineu i Aran, i treballem conjuntament per fomentar el desenvolupament digital del nostre país. Per això, ens hem compromès a desenvolupar un pla d’actuació de les xarxes i l’alta velocitat que connectin els polígons industrials i els pobles per afavorir la implementació de solucions tecnològiques en l’àmbit rural, que són determinants per garantir el futur de les nostres terres i del seu capital productiu i social.

En aquest sentit, voldria insistir en un fet que, per més que sigui recurrent, és necessari no oblidar, i del qual des d’aquesta institució hem fet bandera, que és el posicionament que ha de tenir el teixit productiu als mercats local, nacional i internacional, ja sigui des de l’obtenció d’una bona xarxa de comunicacions.

En més d’una ocasió, com ja he expressat, un dels termòmetres de la bona salut de la societat es mesura amb la capacitat que tenen les joves generacions d’accés a la formació i el coneixement. Allò que com a societat siguem capaços de posar a la seva disposició és el que ens mesurarà en un futur. Si seguim treballant per lliurar-los el testimoni d’un país i una societat on es puguin generar més oportunitats i la capacitat de creixement, ens confirmarà que estem treballant en la bona línia, i esdeveniments com la Trobada Empresarial al Pirineu ens ajuden a fer-ho realitat.

Trenta anys d’anàlisi de l’economia local i global a la Trobada al Pirineu

Trenta anys d’anàlisi de l’economia local i global a la Trobada al PirineuSEGRE

tracking