SEGRE

COLABORACIÓN

Futur garantit per al turisme: capital humà altament qualificat i motivat

Futur garantit per al turisme: capital humà altament qualificat i motivat

Futur garantit per al turisme: capital humà altament qualificat i motivatSEGRE

Creado:

Actualizado:

En la celebració del Dia Mundial del Turisme, avui dia 27 de setembre, vull posar de manifest que hi ha 1.260 milions de persones que es mouen cada any amb motivacions purament turístiques. D’aquestes, el 53% tria la que coneixem com a vella Europa. Per tant, com que tenim el privilegi de formar part d’aquest entorn, hem de perseverar en l’obertura de continues oportunitats que llegirem en clau d’experiències.

L’Organització Mundial del Turisme (OMT) proposa per al Dia Mundial del Turisme 2019 un lema inclusiu i generós: “Turisme i ocupació: un futur millor per a tothom.” En aquest sentit, s’estan desplegant temes transversals que, durant tot l’any, han treballat projectes sobre educació, habilitats i creació de llocs de treball.

En aquesta línia, ens posem a disposició dels sectors implicats en la promoció turística de Lleida, també en el nivell formatiu i acadèmic, per reforçar els aspectes crucials. De fet, les dades ens permeten ser optimistes. Fa un parell de setmanes destacàvem que aquest estiu ha estat especialment remarcable en xifres d’ocupació hotelera a la ciutat, perquè hem fregat el 80%. Aquesta dada se sustenta en les 243.352 pernoctacions que s’han fet a Lleida des de gener fins al mes d’agost, la qual cosa representa 17.795 pernoctacions més que en el mateix període de l’any 2018. Tot plegat es traduirà en un increment substancial dels ingressos en concepte de taxa turística.

Aquestes xifres casen perfectament amb l’augment de turistes que passen per l’Oficina d’Informació de Turisme de Lleida, un 5% més que l’any passat, o les 8.000 persones que han gaudit del bus turístic aquest estiu. Lleida es consolida com una destinació turística amb molts elements de valor que conjuguen perfectament en una experiència multidisciplinar i multisensitiva oberta a tots els nivells i, també en clau de turisme congressual, cada cop més generosa i competent en termes d’oferta.

Precisament, aquest mes de setembre, la 23a reunió de l’Assemblea General de l’OMT ha posat damunt la taula el creixement del turisme mèdic i de salut. També el debat imprescindible sobre innovació i el desenvolupament sostenible en el turisme per tal d’elaborar una proposta realista perquè els països siguin capaços de dissociar el creixement i l’ús dels recursos de forma eficaç i des del més alt sentit de la responsabilitat empresarial. Fet i fet, les dades indiquen que es preveu que el turisme continuï creixent i això ens situa en un doble escenari. D’una banda, l’oportunitat d’invertir i crear llocs de treball de qualitat al sector turístic. Parlem de donar valor al capital humà altament qualificat i motivat, capaç de satisfer les demandes presents, però sobretot futures, del mercat turístics. Aquest capital humà és, al final, la clau de volta per augmentar la competitivitat i la sostenibilitat a les destinacions turístiques.

Per tant, també des de Lleida estem oberts a nous models de negoci turístic, nous productes i serveis innovadors que passen per la digitalització i la robotització en un context de canvi permanent. Ens cal ser competents, tenir els coneixements, les habilitats i els atributs personals. L’aposta és segura i el resultat és una suma de valor, també per a Lleida i el seu potencial turístic.

tracking