SEGRE

COLABORACIÓN

Batzegades amb la zona blava

pOrtaveu del pp a la paeria

Batzegades amb la zona blava

Batzegades amb la zona blavaSEGRE

Creado:

Actualizado:

A batzegades és com gestiona i fa política, a data d’avui, el Govern de la Paeria. Així anem, a empentes i rodolons. La realitat és ben clara: una pujada indiscriminada d’un 10% la primera hora de la zona blava, un 15% la segona hora i, fins a un 20% la tarifa d’alta rotació. Tot això sense haver consultat prèviament els comerciants, les associacions de veïns i veïnes i el teixit associatiu i empresarial de la ciutat.

En contra del que preveien els seus programes electorals i meravellosos discursos, aquesta és la manera que ells entenen d’afavorir la participació de la societat civil lleidatana en la presa de decisions. La cosa no rutlla gens de bé: els mateixos que exigeixen el compliment de les promeses electorals, se les salten a la primera de canvi. D’això en diuen un govern honest i pensat per a les persones. Jo ho defineixo com una doble moralitat i em pregunto: Què podem fer davant dels seus reiterats incompliments? Queixar-nos? Flagel·lar-nos? I què més?

Realment, s’han parat a pensar en el perjudici que suposa aquesta mesura, especialment per als comerciants de Lleida? Al cap i a la fi és de sentit comú que compradors/es que hagin de pagar un preu més alt per estacionar el seu vehicle a la zona blava es donaran més pressa i destinaran menys temps a realitzar compres, en perjudici dels interessos dels botiguers de la ciutat i la consegüent disminució de les vendes, pèrdua de clientela i, per tant, en detriment de generar riquesa local.

Les alternatives a la zona blava són una estaca per a les butxaques. En definitiva, el que es promou són els estacionaments privats. Per exemple, quan vulguem anar a l’Eix Comercial, una opció serà pagar i estacionar a l’aparcament de la plaça Sant Joan o al de Blondel. Si el que desitgem és anar a efectuar compres a la zona alta, sempre hi ha l’opció de pagar l’aparcament soterrani de la plaça Ricard Vinyes. Si anem de concert a l’Auditori, paguem per l’aparcament del carrer La Parra. Si hem de visitar-nos a l’Hospital Arnau de Vilanova o acompanyar un familiar o amic malalt, pagarem per estacionar a l’aparcament del mateix hospital i, així, un llarg etcètera. Després de 40 anys de malson socialista, quan es van dedicar a construir aparcaments privats arreu de la ciutat, ens hem despertat amb un nou Govern que dona continuïtat a aquest mal fer. Un nou Govern decidit a incrementar “a tort i a dret” la zona blava, així com la resta d’impostos, indiscriminadament. La mesura està fora de lloc i és absolutament desproporcionada.

Això sí, no perdeu de vista els diners que es recaptaran de més per estacionar als carrers de la nostra ciutat. Aquests no estaran destinats a la millora dels serveis públics, ni al manteniment de carrers o voreres, ni a la creació de nous llocs de treball o per sanejar la situació econòmica de les arques municipals o prendre mesures per garantir la seguretat ciutadana, sinó que serviran, un cop més, per afavorir uns quants en perjudici de la resta, que som tots.

Que el Govern deixi de donar batzegades entorn de les estratègies de mobilitat i deixi immediatament d’augmentar els impostos. Us vull recordar que, si ens estireu fort de la butxaca, per aquí i per allà, ben aviat tota la ciutadania lleidatana en serem plenament conscients i això sí que us pot passar factura. Lleida es mereix molt més.

tracking