SEGRE

COLABORACIÓN

L'Horta ens importa

Cap de l’Oposició a la Paeria

L’Horta ens importa

L’Horta ens importaSEGRE

Creado:

Actualizado:

L’Horta de Lleida és el nostre pulmó verd. És patrimoni de la ciutat i és el resultat de l’evolució històrica de Lleida amb el seu entorn agrari més proper. Les seves 19.000 hectàrees formen un paisatge productiu amb identitat pròpia, formen part de l’economia local i per tant el seu desenvolupament és clau pel de la ciutat. Els i les socialistes hem cregut sempre que l’Horta ha de ser un dels temes de l’agenda política de la ciutat; de fet, va ser en el darrer mandat quan per primer cop a la història elaboràvem un Pla d’Usos de l’Horta. És per això que hem instat el govern de la Paeria que faci un Ple Monogràfic i Extraordinari, vista la manca de model prevista per aquesta zona de la nostra ciutat. La nostra proposta consta de deu acords que hem estructurat en tres eixos diferenciats.

En primer lloc, mobilitat i infraestructures: creiem que és importantíssim que hi hagi un Pla de Camins i un cronograma d’implementació, perquè hem escoltat el veïnat i per tant entenem que cal vetllar pel transport a demanda en partides com la de Grenyana, i perquè en termes de comunicacions cal que ens arremanguem les mànigues, despengem els telèfons i contactem amb operadors i administracions que facilitin precisament això, les comunicacions. Un altre dels eixos sobre el quals volem debatre és el de la seguretat, la convivència i el civisme. Cal que estigui ben teixida la planificació perquè l’Horta té particularitats que altres barris de la ciutat de Lleida no tenen. Planificar específicament escoltant les demandes de la comunitat, plantejant la presència de càmeres de vigilància i abordant els problemes d’incivisme que també es generen. I, per últim, he començat dient que l’Horta s’emmarca en la nostra economia local i, per tant, cal tenir en compte que la promoció i el desenvolupament recauen en promocionar la marca Horta de Lleida, que estigui present en el moment d’omplir la cistella de la compra dels i les lleidatanes, que es fomenti l’emprenedoria destinant-hi partides econòmiques, protegir el relleu generacional de les explotacions per tal que es mantingui l’Horta paisatgísticament però també econòmicament. Donar suport al sector primari és clau, perquè el rebost de cada casa l’omplim gràcies al producte de proximitat, com el de l’Horta. També cal explorar la via del coneixement, que l’Horta sigui espai d’aprenentatge i d’estudi.Amb aquest Ple Extraordinari volem que el govern comenci a actuar en aquesta zona més enllà de nomenar coordinadors de les seves polítiques –les de l’Horta– perquè considerem que cal passar a l’acció abans que sigui massa tard.

Aviat debatrem sobre totes aquestes qüestions, i ho farem a proposta nostra, dels i les socialistes a la Paeria, situant l’Horta com a primer tema d’agenda política. Situant l’Horta entre les prioritats de treball. Perquè viure en ciutats i comunitats sostenibles és un dels Objectius de Desenvolupament Sostenible. En definitiva, ciutats més “sostenibles, inclusives i segures”, res més lluny de la realitat que volem els i les socialistes per a l’Horta de Lleida.

Bona setmana.

tracking