SEGRE

COLABORACIÓN

Covid-19: cooperació i responsabilitat

Cap de l’oposició

Covid-19: cooperació i responsabilitat

Covid-19: cooperació i responsabilitatSEGRE

Creado:

Actualizado:

Sentit comú. Precaució. Responsabilitat. Solidaritat. La crisi del Coronavirus ha entrat com un tifó a les vides de totes i tots, alterant-la i obrint una sèrie d’incerteses en l’exercici diari de les nostres vides. Personalment, si m’ho haguessin explicat fa uns anys, no m’ho hauria cregut. És per això que és d’estricta necessitat que no donem validesa a tot allò que ens arriba per WhatssApp o que escoltem, a allò que ens han dit que han dit, etc. És de fonamental importància seguir les instruccions de les fonts oficials. Només així serem capaços de vèncer una pandèmia com aquesta. Els missatges de les autoritats sanitàries són importants per mirar de combatre l’altra cara del Covid-19, la de la incertesa i la inseguretat envers un panorama mundial mai viscut. S’han engegat diverses campanyes com el #MeQuedoEnCasa, que ens recorda que ser responsables és cosa de totes i tots i, en aquest sentit, juga un paper fonamental la informació. En un món sobreinformat, malauradament preval la desinformació per sobre de la informació, però aquí som les ciutadanes i els ciutadans qui podem marcar la diferència, precisament donant credibilitat i veracitat als missatges de fonts oficials, perquè tan sols els responsables sanitaris i polítics del país poden donar-nos les pautes a seguir en aquesta situació mai viscuda.

Combatre la por seguint les indicacions i consells, aplicant el més comú dels sentits i apel·lant a la responsabilitat de totes i tots és la nostra tasca més immediata. Aconsello que feu el que s’anomena un google i escriviu Ministerio de Sanidad. Allà hi trobareu tota la informació relacionada amb el Coronavirus. Però vaig una mica més al detall. Dins l’espai “Información sobre el COVID-19”, si cliqueu “Ver Más” podreu veure un vídeo de 39 segons que explica què és el Coronavirus i com ens n’hem de protegir. Just al costat, un altre vídeo de 50 segons detalla per què s’estan prenent mesures de control per fer-hi front. A banda d’aquestes informacions, també hi ha infografies amb els consells que hem de seguir fil per randa. Fonts oficials, no ho oblidem, ho són el Ministeri de Sanitat i el Departament de Salut.

Les decisions dels governs de Catalunya i Espanya per contenir el Coronavirus són subscrites per mi i per tot el grup socialista a la Paeria. Oblidem el soroll que genera Twitter per uns dies, i obrim la porta a la cooperació i a informar-nos, no pas a desinformar-nos. No podem més que sumar-nos a les paraules del President Sánchez: “Cooperar seguint les recomanacions dels experts, extremant les mesures d’higiene i seguint al peu de la lletra les instruccions sobre contactes socials.” Cal obeir a criteris científics.

Quedi dit, també en aquest article, que cal posar en valor més que mai la feina que fa el personal sanitari i d’emergències. Teniu el nostre suport més absolut, però no ho oblidem, la lluita contra la pandèmia del Covid-19 és cosa de totes les persones.

Vull fer una crida a la calma i alhora també us demano que us cuideu i ajudeu els vostres. Siguem responsables, prenem precaucions i, sobretot, siguem solidaris, mantinguem la calma i tinguem cura dels nostres avis i àvies i dels nostres pares i mares i dels nostres fills i filles.

De vegades, els actes més heroics són els que ens poden semblar insignificants, però no ho són. Ho ha dit el President del Govern, Pedro Sánchez, l’heroïcitat està també a quedar-nos a casa i a rentar-nos les mans. Junts vencerem aquesta situació.

tracking