SEGRE

COLABORACIÓN

Combatre el Covid-19

Cap de L’Oposició a la paeria de lleida

Combatre el Covid-19

Combatre el Covid-19SEGRE

Creado:

Actualizado:

Si algú ens hagués dit fa tan sols dues setmanes que un virus afectaria tot el món i que hauríem de lluitar-hi en contra quedant-nos a casa confinats, pensaríem que es tracta de l’argument d’una bona pel·lícula de ficció, però no ho és. La realitat s’imposa i qui més qui menys portem una setmana, des del passat divendres 13 de març, confinats, treballant des de casa i seguint tot el que passa en el nostre entorn més proper, Lleida i comarques, i també en l’entorn més global.

M’adreço a totes i tots vosaltres primer per llençar un missatge d’ànim, perquè estic convençut que aquesta pandèmia la superarem gràcies a l’esforç de totes i tots. Parlo de l’esforç individual, de cadascú de nosaltres però també del col·lectiu. Les conseqüències d’aquesta crisi seran dures, es tracta d’una crisi sanitària i també econòmica i social, i en això, els partits polítics hem de posar-nos a l’altura del que la societat demanda. Hem de ser resposta i hem de vetllar per tots aquells que més ho necessiten.

En el cas del grup municipal socialista, ens hem posat a disposició de la ciutadania i hem traslladat una sèrie de mesures al govern de la Paeria. Mesures que tenen l’única vocació de sumar, afegir més propostes per tal de vetllar per aquells que tenen més dificultats en moments com els que ens ha tocat viure.

Pensem en empresaris i autònoms i proposem l’exempció proporcional, mentre duri l’estat d’alarma, de les taxes i impostos com els de recollida d’escombraries, ocupació de la via pública (terrasses), l’impost de vehicles de tracció mecànica, l’impost d’activitats econòmiques i també que es prorroguin els pagaments i s’ajornin i es fraccionin sense recàrrec. Cal pensar també en els paradistes dels mercats, per això proposem també una exempció de la taxa que paguen, ja siguin mercats municipals, de fruites i verdures o ambulants periòdics.

Pensem en les persones que viuen soles, per això proposem crear una borsa amb la Universitat de Lleida d’alumnat voluntari de Treball i Educació social, etc. per a la cura i atenció d’aquestes persones. Engegar un Servei d’Atenció Domiciliari Municipal per tal de realitzar algunes activitats de la vida diària tant a persones que tenen valoració de dependència com les que no també és una proposta, com ho és també la incorporació del personal d’assistència dels Centres de Dia Magraners i Santa Clara a realitzar serveis d’atenció domiciliària i reforçar la plantilla d’aquest servei. El telèfon aquests dies és l’aparell que ens permet mantenir el contacte amb els nostres familiars, per això hem proposat també reforçar les trucades per recomanacions per evitar contagis del Covid-19, com també que s’ofereixi un servei d’àpats a domicili, l’anomenat “menjar sobre rodes”.

Pensem en les dones que pateixen situacions de violència masclista, hi pensem molt, perquè el confinament les posa en risc, i per això proposem un seguiment exhaustiu, divulgar i recordar els telèfons d’atenció i implantar un número de telèfon d’atenció sense rastre com a mesura complementària i de suport. No esteu soles.

Pensem també en les famílies que tenen un lloguer social, i per això volem defensar que es faci una moratòria d’aquests lloguers. La nostra proposta és que des del mes d’abril i fins que duri l’estat d’alarma se suspengui el seu cobrament a les famílies que han perdut la feina o s’han vist afectades per la situació d’estat d’alarma. També plantegem que un cop finalitzat el confinament s’elabori un pla de contingència per estudiar cada cas i ampliar la moratòria si és necessari.

Pensem inevitablement aquests dies en els nostres grans, aquells que són més vulnerables, i conscients de la gravetat de la situació sabem que es prenen decisions a la nostra ciutat que segurament són necessàries, ara bé, és d’estricta necessitat no deixar enrere ningú, i em refereixo per exemple al veïnat de l’Horta, sobretot els més grans. El servei de transport a demanda s’ha suprimit, un fet que creiem que necessita una resposta, una solució alternativa per no dificultar més la situació a aquest veïnat.

I en qui pensem molt és en aquells i aquelles que estan “a primera línia”. Aplaudim els i les sanitàries tots els vespres, pensem en la tasca que fan els serveis socials, la Guàrdia Urbana, i ens reafirmem en el fet que cal protegir-los, al màxim, per tal que puguin desenvolupar la seva tasca. Totes elles i ells són els qui treballen incansablement per pal·liar els efectes d’aquest virus. Fem totes aquestes propostes perquè no ens podem enganyar, des de les administracions més properes als ciutadans, com són els ajuntaments, s’han de prendre decisions i, clar, es poden prendre mesures per tal de gestionar aquesta complicada situació. Cal enfrontar-s’hi, no ens podem amagar.

Per acabar, força, molta força a tothom i ànims, perquè tot això passarà gràcies al gran esforç de totes i tots. Cuideu-vos i cuideu als vostres. Ens en sortirem, junts, vencerem.

tracking