SEGRE

COLABORACIÓN

En temps convulsos, decisions fermes

portaveu del psc i cap de l’oposició a la paeria

En temps convulsos, decisions fermes

En temps convulsos, decisions fermesSEGRE

Creado:

Actualizado:

Una setmana més de confinament que ja sumem a les nostres vides. Una setmana més d’aplaudiments, de record per a les persones que malauradament s’ha endut la Covid-19 i d’acompanyament, a distància, a les seves famílies. Una setmana més que hem guanyat la batalla del coronavirus pel simple fet de quedar-nos a casa. I amb tot aquest temps que tenim mentre som a casa, des del grup socialista, els i les regidores seguim treballant. Seguim plantejant propostes perquè el nostre únic objectiu ara és sumar i contribuir que tot això passi i, un cop passi, ens situem en un estadi de recuperació en tots els àmbits de la societat: primer, en termes sanitaris, de salut, però també en termes socials i econòmics.

Pensem en mesures per a la sortida d’aquesta crisi i d’alguna manera intentem pensar a facilitar les inversions i sobretot a tenir un administració més àgil. Cal intensificar l’atracció d’inversions, tal com es va dissenyar en el mandat passat, i per tant, fer de la Paeria una institució empàtica amb aquells nous projectes que poden generar creació d’ocupació i més ingressos per a la ciutat. Hem de posar les coses més fàcils.

Prendre decisions en l’àmbit econòmic és d’estricta necessitat i, per tant, cal treballar molt a fons les campanyes de promoció i d’ajuda per a l’impuls del petit comerç i dels i les autònomes de la nostra ciutat. El mes de novembre passat, ara ens sembla que fa molt temps, des del PSC, en el ple en què es van debatre els pressupostos de la Paeria, vam apostar per una mesura que abans tenia sentit però ara en té més. La proposta consisteix a destinar una part de l’ICIO, l’impost de construccions, de mitjanes i grans superfícies a la dotació del fons per al comerç de proximitat. La vam defensar abans i ara ho tornem a fer.

El que està clar és que caldrà reorientar el pressupost municipal per combatre aquesta crisi, i en aquest sentit penso en l’administració catalana. Cal demanar un major activisme per part de la Generalitat de Catalunya. Això significa que la Generalitat ha de complir amb els seus compromisos i ser lleials amb els lleidatans i lleidatanes aportant els 11 M€ per al Parc Científic de Lleida, i també que sigui el govern català qui assumeixi íntegrament la construcció de l’Escola Pinyana per tal d’alliberar recursos municipals. Hem d’assegurar les inversions en desenvolupament sostenible i liderar un cop més la inversió pública amb la participació de la resta d’administracions que no ens poden fallar. Sr. alcalde, reclami al Govern català el que ens pertoca. Ara que caldrà refer els pressupostos, Lleida n’ha de sortir més ben parada.

L’eix principal, però, són les persones, en qui pensem aquests dies perquè no ens podem permetre que ningú es quedi enrere en tota aquesta pandèmia global que afecta tots els vessants d’una societat avançada. Les famílies més vulnerables han de poder rebre més ajudes, ja que, ara més que mai, l’atur i la pèrdua d’ingressos els colpeja fortament. Ho deia la setmana passada: quan tot això passi caldrà haver treballat i seguir treballant amb insistència per tal que recuperem una societat justa socialment.

Per últim, vull fer una reflexió. La situació de la sanitat pública i la dels seus professionals requereix més inversió. Més inversió. Cal valorar tal com es mereix el sistema sanitari, en definitiva, la nostra comunitat sanitària. Ara, en plena pandèmia estan al peu de canó, i cada dia els ho agraïm de cor, però quan tot això passi no podem oblidar, d’una banda, la gran tasca que han fet, i de l’altra, que en termes sanitaris, si els seus recursos es veuen reduïts, hi perdem totes les persones. Hi perdem tots com a societat. Així que més inversió per a un sector cabdal com és el que cuida de nosaltres i, en definitiva, el que salva les nostres vides.

Ho ha dit el president

Sánchez

en la seva intervenció al Congrés dels Diputats aquest dijous i crec que és un missatge important: “La resistència, la disciplina social i la ciència ens ajudaran a superar aquest duríssim període.” Tot això, amb unitat i lleialtat. Molta força i molts ànims.

tracking