SEGRE

COLABORACIÓN

Reptes i propostes de futur

Cap de L’Oposició

Reptes i propostes de futur

Reptes i propostes de futurSEGRE

Creado:

Actualizado:

Una setmana més de confinament i, si res no canvia, demà Lleida entrarà en la volguda Fase 1

de desconfinament. Una fase que totes i tots esperem però que haurem d’entomar amb tota la responsabilitat individual perquè no se’n ressenti la col·lectiva. Les notícies que volem seguir escoltant, llegint i veient són la caiguda del nombre de contagis, i per descomptat, les que parlen de “cap mort registrada a Lleida en els darrers dies”. I perquè així sigui caldrà que siguem responsables i coherents en l’avenç de la desescalada.

El que és cert és que mentre es va iniciant la desescalada, les notícies sanitàries milloren i així volem que segueixi sent, però, al contrari, prenen relleu i importància les males notícies de l’àmbit econòmic, les que fan referència a la recuperació de les ciutats, del comerç de proximitat, del sector de l’hostaleria, etc. El treball per aconseguir que l’empresariat tiri endavant el tenim ara i ens l’hem de prendre amb tota la seriositat possible. Ja us he anat avançant el document amb 50 propostes que des del PSC hem elaborat, dividit en 5 eixos i que parteix de la demanda d’un Pacte de Ciutat per aconseguir que Lleida es recuperi econòmicament al més aviat possible.

Les propostes estan fetes i els i les socialistes no volem que es quedin impreses en un paper. No. Volem que es prenguin en consideració perquè el que persegueixen és poder donar resposta a tots aquells sectors als quals hem d’ajudar a reflotar. En això consisteix el Pacte de Ciutat que vam oferir des del Grup Municipal Socialista. Creiem en una unitat d’acció en aquests moments de dificultat per portar a terme polítiques que minimitzin el sotrac econòmic que patirà el teixit empresarial de la ciutat. En matèria comercial, hem proposat impulsar un pla d’innovació del comerç de proximitat, que innovi en l’espai relacional entre clients i equipaments, que implementi les tecnologies TIC per a la innovació. En definitiva, la nostra proposta és que des de les institucions ajudem el comerç a adaptar-se a aquesta nova realitat.

Des de Promoció Econòmica serà necessari, com ja portem dos mesos avisant en el marc del Ple Municipal, que s’esmercin el màxim d’esforços, imaginació i talent mitjançant una campanya que atregui visitants a la nostra ciutat ara que el turisme internacional quedarà aturat. És imprescindible que així sigui per tal que el sector terciari continuï funcionant com un dels motors econòmics de la ciutat, així com per intentar mantenir l’ocupació en el sector.

Pel que fa al sector turístic, des del PSC hem proposat que s’impulsin noves estratègies de cooperació entre diferents sectors econòmics i l’Hostaleria que afavoreixin experiències d’”alt valor afegit”, com el turisme cultural i gastronòmic. El que proposem és incentivar una marca de turisme comercial i segur. Impulsar el Pla contra el Canvi Climàtic aprovat per l’Ajuntament en l’anterior mandat és clau per viure en aquest nou escenari i sobretot per fer les coses bé en termes mediambientals, tal com ens marquen els Objectius de Desenvolupament Sostenible.

La redimensió de l’espai públic és una altra de les mesures que hem inclòs en aquest document i va en la línia d’estar al màxim de preparats possible per poder afrontar amb garanties els reptes de futur. Així que la nostra proposta és adaptar la ciutat als canvis i fer-la el màxim de confortable per als ciutadans i ciutadanes. Creiem que serà necessari un nou protocol per a la mobilitat segura i sostenible en el transport urbà per tal de guanyar espais per als i les vianants en vies principals de la nostra ciutat, executar la zonificació de zones 30, etc. Les mesures que proposem han de tenir una voluntat clara de respectar les mesures sanitàries recomanades per tal que aquestes generin confiança i la gent pugui sortir al carrer per d’aquesta manera recuperar la nova normalitat el més ràpid possible, recuperant el dinamisme de la ciutat de manera progressiva.

Finalment, des del PSC proposem que en aquest seguit de mesures anem a una. Una unitat civil i política que no deixi que ningú es quedi enrere. Per exemple, en termes alimentaris cal lloar la tasca que fa la Creu Roja, el Banc dels Aliments, Càritas, Arrels i Jericó, etc. i també les iniciatives que neixen de l’àmbit local per tal d’ajudar la resta. Els i les socialistes seguirem treballant per Lleida amb una unitat civil i política, amb una clara vocació estratègica de ciutat, per avançar i ser capaços d’ajudar a resoldre els problemes i entomar els reptes de futur.

Reptes i propostes de futur

Reptes i propostes de futurSEGRE

tracking