SEGRE

COLABORACIÓN

L'alternativa

Portaveu del psc i cap de l’oposició a la paeria

L’alternativa

L’alternativaSEGRE

Creado:

Actualizado:

No vull repetir-me però la situació ho requereix. El descontentament que percebo a la ciutat de Lleida, de la societat lleidatana, no és un argument polític que ens entestem a repetir des del primer grup de l’oposició. La ciutadania clama i reclama a un govern que sembla escoltar-la, però només ho sembla, tal com s’ha anat demostrant en els darrers mesos. Ser al capdavant d’una ciutat com la nostra no és tasca fàcil, i d’això se n’adona un de seguida. Escoltar, atendre, percebre i avançar-se per estar preparat i que no es generi un problema per no haver-lo previst són algunes de les feines més complicades d’aquells que tenim vocació de servei. Perquè la política municipal és això. Vocació de servei públic.

Arribar, prometre i malmetre la feina dels anteriors és una tasca relativament fàcil de fer, sobretot si aquells que defugen dels exèrcits en tenen un de ben alineat a les xarxes socials, que es dedica dia sí i dia també a destruir, amb mentides i atacs que segurament ni ells mateixos podrien suportar un segon de les seves vides. Però en això no m’hi vull posar perquè totes i tots sabem que les xarxes són un món a part i vull creure que Twitter va néixer amb una altra vocació allunyada del menyspreu i l’odi.

Ser crític és imprescindible i jo i els i les regidores socialistes volem ser-ho, forma part de la tasca que tenim encomanada com a primer grup de l’oposició, però sempre sense oblidar que, entre crítica i crítica, cal teixir acords, cal construir ponts que es puguin creuar conjuntament perquè les situacions en aquest món canvien de forma constant. Nosaltres som els dels pactes de ciutat. Som els de la mà estesa perquè creiem fermament en el fet de construir, consensuar i dialogar, accions que la ciutat ha trobat a faltar en tot aquest temps i nosaltres, per què no dir-ho, també.

Ho deia aquesta setmana: som l’alternativa. I aquesta alternativa es basa a seguir treballant pels ciutadans i les ciutadanes de Lleida. Al peu del canó, trobant-nos amb veïnat, agents socials i econòmics, societat en general. Perquè quan algú promet l’univers pot arribar a decebre en la mateixa mesura, la de l’univers. En canvi, si les promeses es converteixen en fets, a posar-se en el lloc dels altres, a ser empàtiques i empàtics per tal d’entendre allò que els i les ciutadanes demanden, tot canvia, i canvia per a bé. El carrer és la nostra base. La ciutadania és a qui volem escoltar. I no pararem de fer-ho, no ens aturarem en la tasca de situar-nos al costat dels barris, que demanden atenció, al costat dels empresaris, que s’enfronten a una de les èpoques més complicades després de tot el que ens ha tocat viure per la Covid-19. N’hi ha que probablement no puguin obrir els seus comerços i això ens dol i ens preocupa, però no ens volem quedar aquí. Cal actuar i sobretot posar en marxa totes aquelles iniciatives que els ho posin fàcil, als sectors empresarials de la ciutat, als agents econòmics i socials i, en definitiva, a totes i tots.

Vocació de servei, sense límits ni aturadors. Aquesta és la nostra premissa. Perquè som aquí per això, per resoldre o almenys buscar les alternatives a tots aquells reptes que se’ns plantegen: una ciutat més lliure, en termes de drets de les persones, una ciutat més verda, més sostenible i més saludable, una ciutat oberta, a tot allò que la faci avançar en termes d’innovació, d’investigació i recerca, una ciutat tecnològicament avançada, que superi reptes i sigui accessible, una ciutat moderna, una ciutat, en definitiva, de totes i tots, on tothom se senti còmode i pugui prosperar. Aquesta és la Lleida per la qual seguirem treballant, perquè així ho entenem, i per això ens hem de situar al costat del veïnat. Dels i les empresaries. Dels i les comerciants. D’aquells que ho passen pitjor i d’aquells que tenen més dificultats. No ho oblidem: ningú pot quedar enrere. Els reptes són cada cop més grans i per als i les socialistes, els reptes se’ns presenten d’una única manera: amb ganes d’entomar-los. Perquè creiem que som l’alternativa i així ho seguirem demostrant. Dia rere dia. També del 10 al 23 d’agost, quan el govern municipal tancarà la Paeria. Amb dies pitjors i dies millors, però sempre tenint clar que som aquí per vosaltres, pels i les ciutadanes de Lleida.

tracking