x
Catalán Castellano
Regístrate | Iniciar sesión Regístrate Iniciar sesión
Menú Buscar
Buscador de la Hemeroteca
Segre Segre Premium

A ESTONES
  • CARLES DUARTE

Objectes perduts

Actualizada 10/01/2021 a las 09:25
Objectes perduts

Todas las imágenes y contenidos de SEGRE.com tiene derechos y no se permite su reproducción y/o copia sin autorización expresa.

© Objectes perduts

SEGRE
Objectes perduts

Todas las imágenes y contenidos de SEGRE.com tiene derechos y no se permite su reproducción y/o copia sin autorización expresa.

© Objectes perduts

SEGRE

Les oficines d’objectes perduts són indrets on van a parar bosses de mà, carteres, paraigües que un lladregot ens va prendre o que en una badada vam oblidar dins d’un tren o en una botiga. Aquest territori singular on s’acumulen fragments abandonats de vides desconegudes és on Quico Vilaró ha situat la seva magnífica novel·la negra Objectes perduts, un llibre en què màfies, prostitució, terrorisme, corrupció, assassinats, persecucions, suïcidis... s’entreteixeixen amb un ritme trepidant que ens atrapa des dels primers mots. Vilaró hi demostra un talent excepcional per construir personatges i situacions que van encavalcant-se fins que quedem atrapats en una lectura que ens atreu poderosament, fins al punt d’haver de fer un esforç cada vegada que l’hem d’interrompre. Però, alhora, quan constatem que ens aproximem al final del volum, voldríem diferir-lo perquè, immersos en la trama, ens sap greu que aquest fil apassionant quedi estroncat pel desenllaç. A Objectes perduts hi ha intriga, tendresa, humor negre, crims, crítica política i social, però també hi ha una reivindicació de la dignitat dels marginats, dels actors secundaris de la comèdia humana. Vilaró hi contraposa l’idealisme generós d’uns herois anònims a un materialisme sense principis ni escrúpols que destrueix persones i fa emmalaltir l’ànima de la societat. La vulnerabilitat és recurrent dins les pàgines de la novel·la, com si no fossin només objectes els que haguessin estat dipositats en aquella oficina, incloent-hi una urna funerària, sinó també personatges aparentment grisos que han vist com passava davant seu sense aturar-se el tren de l’èxit social, però que les circumstàncies impulsen a adoptar una dimensió èpica en el que Vilaró anomena “l’exèrcit d’arreplegats”. Vilaró hi escriu: “Com absorbim la humiliació, la pena, el fracàs. Com ho deglutim tot i ho barregem amb el plaer, amb l’amor, amb el record de les rialles, fins que es transforma en una cosa pastosa i sense forma concreta que anomenem el passat”. De sobte una sacsejada imprevista provoca que personatges avesats al seu paper secundari de l’anar passant comencin a actuar d’una manera intrèpida i s’impliquin en una aventura arriscada que capgirarà un present irrellevant.

Etiquetas
Lo más...
segrecom Twitter

Opiniones sobre @segrecom

Envía tu mensaje
Descubrir
Segre
© SEGRE Calle del Riu, nº 6, 25007, Lleida Teléfono: 973.24.80.00 Fax: 973.24.60.31 email: redaccio@segre.com
Segre Segre