SEGRE

COLABORACIÓN

Lleida mereix més

CAP DE L’OPOSICIÓ A L’ajuntament DE LLEIDA

Lleida mereix més

Lleida mereix mésSEGRE

Creado:

Actualizado:

Hem viscut una setmana de desesperança, tristor i empipament col·lectiu. La situació és dura i complexa davant del nou rebrot de la Covid-19, com les conseqüències econòmiques i socials que comportarà aquest nou confinament. Primer de tot vull mostrar la meva crítica a com s’ha gestionat jurídicament la normativa que havia de permetre imposar les restriccions del que es podia fer i què no es podia fer. No pot ser que durant aquesta setmana ens hàgim trobat pels carrers de la nostra ciutat alguns establiments oberts i altres tancats. La desempara i desconcert que han viscut els ciutadans no és de rebut. No es pot prendre decisions sense consultar la gent ni informar de les decisions que es prenen. Que l’Administració actuï amb rigor i d’acord amb el principi de legalitat és un dret dels ciutadans i una obligació per als responsables polítics.

Tanmateix, considero que ara més que mai és el moment d’arromangar-nos tots junts per sortir d’aquest atzucac. És per això que des del PSC hem proposat ja en tres ocasions la creació d’un Comitè de crisi obert no només a les institucions polítiques del territori sinó que també als agents socials, cívics i veïnals. Cal la cooperació entre administracions i societat civil per trobar aquelles mesures més adequades. S’ha d’escoltar les entitats socials, els sindicats, la patronal, les organitzacions agràries i les associacions de veïns per prendre decisions cabdals. Escoltar, avaluar i decidir.

Lleida és la segona ciutat de Catalunya i ens estem sentint abandonats per la Generalitat de Catalunya. El sector comercial de la ciutat mereix molt més que els 6,5 milions d’euros que ha posat damunt de la taula en la seva visita d’aquest dimarts el vicepresident del Govern, Pere Aragonès. Les pèrdues que es preveuen poden arribar a superar els 100 milions. El comerç, l’hostaleria, els autònoms, treballadores i treballadors mereixen molt més que 6,5 milions que seran del tot insuficients. Ens cal que l’alcalde Pueyo lideri el territori i faci valer el pes de la segona ciutat de Catalunya davant de la institució catalana. Ens cal un major grau de passió per Lleida. La capacitat de resistència que està demostrant la nostra ciutadania no van en sintonia amb les nul·les reivindicacions del govern municipal davant de la Generalitat de Catalunya.

En la ja comentada visita del vicepresident Aragonès, des del PSC vam exigir intensificar les proves de detecció de la Covid-19 als principals col·lectius de risc. És cabdal diagnosticar, aïllar i fer el rastreig de casos que donen positiu. El que no pot ser és que només hi hagi set mediadors fent rastreig in situ a Lleida i la Generalitat compti amb 180 professionals fent rastreig quan els experts parlen que n’hi hauria d’haver uns 2.000. Així mateix, crec que és necessari activar aquells laboratoris com l’Institut de Recerca Biomèdica de Lleida o el SAC (Laboratori de Sanitat Animal de Catalunya) que poden ajudar a realitzar les analítiques de sang i PCR. Així ho hem proposat als responsables de sanitat. Ens cal més efectius per poder garantir una atenció digna a la ciutadania afectada així com un major control de la pandèmia. Fins al moment no n’hi ha hagut prou. Lleida mereix més.

tracking