SEGRE

COLABORACIÓN

Ordenances 2022. Pagarem més, com sempre

Ordenances 2022. Pagarem més, com sempre

Ordenances 2022. Pagarem més, com sempreSEGRE

Creado:

Actualizado:

Com bé sabeu, el pacte tripartit del govern de la Paeria trencat fa pocs mesos, segons van dir, per deslleialtat inadmissible, s’ha tornat a reeditar per tal de tirar endavant unes ordenances fiscals 2022 que continuaran castigant fiscalment la ciutadania de Lleida. Per desgràcia, Lleida té un govern municipal que interpreta amb laxitud la paraula lleialtat quan és un concepte d’alt rang. No es pot posar la fiscalitat per davant de les persones, mai.

Ells ho han fet, ho fan i ho mantenen. El resum és ofec i cap mirament cap a les famílies que, en molts casos, encara malden per sortir de la bufetada que ha suposat per a molta gent la pandèmia de la Covid. ERC i Junts, amb la suma del Comú, donen l’esquena a la ciutadania de Lleida.

No és veritat que congelin les taxes. Falsegen: ni apliquen ni ens permeten saber quin serà l’efecte de l’IPC negatiu d’aquest any, quan els darrers dos exercicis han apujat impostos amb l’argument de l’IPC, i ara, que tocava abaixar-los, no ho han fet. A més, han acabat amb les escoles bressol del barri del Clot i mantenen un sistema de taxes que està perjudicant moltes famílies i que penalitza fins i tot la inclusió.

Han suspès la seva pròpia taxa per tinença gossos. Si la volen fora, que l’eliminin, però la suspensió és sospitosa de propera reedició. Nosaltres vam demanar-ne l’eliminació definitiva perquè no som partidaris de penalitzar la tinença de gossos, ja que, en molts casos, els animals de companyia aporten nombrosos beneficis per als nens i la gent gran.

Per tant, el que cal és avançar en els valors cívics per evitar conductes inapropiades o descuidades, més que no pas fer pagar la gent per tenir un gos. Al mateix temps, fan pagar a uns veïns de Pius XII un IBI sense sentit per a equipaments com una pista esportiva, de petanca i un parc infantil, que són d’ús públic i d’accés per a tothom. Amb voluntat política, això s’arregla ràpid, però amb aquest afany recaptatori, els veïns i les veïnes de Pius XII hauran de pagar.

També han apujat la quota de l’Aula Municipal de Teatre. I ells, a això, també en diuen congelar impostos. I finalment, estan convertint una prova pilot de recollida selectiva porta a porta en un desgavell que crea claríssima animadversió per part de la ciutadania.

Des del grup municipal del PSC hem reiterat que ens posaríem d’acord en un sistema de bonificar o penalitzar la recollida d’escombraries sempre que se supedités a introduir millores i propostes en el mateix model de recollida porta a porta que, recordem, es troba en fase pilot. Per això, hem aportat un seguit de mesures que van en la línia d’incrementar la freqüència de la recollida orgànica a Ciutat Jardí, revisar la recollida d’envasos a Pardinyes, establir un calendari d’implantació del sistema porta a porta a la resta dels barris o posar en marxa campanyes de promoció i de sensibilització, així com impulsar els dinamitzadors de medi ambient. Res.

Com sempre, la paràlisi des del govern municipal.En el context actual, és immoral i costa d’entendre que la tria sigui mantenir la pressió fiscal des d’un govern que es fa dir d’esquerres. I més quan, ara mateix, la Paeria està rebent més diners que mai en subvencions de la Diputació, de la Generalitat, de l’Estat i de la Unió Europea. Què en fan dels diners? Pagar estudis que els tècnics de la Paeria són capaços de fer però que s’acaben externalitzant a tercers i que només acaben demostrant que la feina feta fins ara era la correcta i adequada? Un govern que funciona a cop de piulada a Twitter, per al gaudi dels seus incondicionals, però que oblida la resta de la ciutat; en la majoria dels casos gent pràctica i que necessita el seu ajuntament.

Quin és el resultat? Una ciutat deixada, fosca i entristida. Una ciutadania desafectada i en molts casos alterada davant d’un govern municipal absent. Empreses que, tot i intentar instal·lar-se a Lleida, marxen perquè no veuen cap mena d’ambició ni coherència en la promoció econòmica a la nostra ciutat.

Hi ha solució? Sí, sempre, treballem perquè som l’alternativa.

tracking