SEGRE
Fem ciutat i creem oportunitats

Fem ciutat i creem oportunitatsSEGRE

Creado:

Actualizado:

Hem donat el tret de sortida a les Festes de Sant Anastasi, que, dos anys després, podrem tornar a gaudir amb normalitat. Són dies molt esperats, en què les veïnes i els veïns compartim moments i anècdotes que ens ajuden a estrènyer els nostres llaços, així com reforçar tradicions arrelades i estretament vinculades amb el nostre patrimoni. Les festes, que també ens permeten retrobar-nos amb familiars i amb els amics i amigues dels pobles del voltant, ens desperten emocions i ens permeten fer ciutat a través dels valors que descriuen el nostre tarannà obert, divers, solidari, inclusiu, cultural i cívic.

Les festes són una font d’història i de tradició que transmetem de generació en generació a través de la participació i de la implicació de la ciutadania, però també són una porta d’entrada per al futur, perquè els joves reivindiquin modernitat i s’obrin pas a la recerca de les oportunitats que els garanteixin el seu avenir en una ciutat que els ha vist créixer. Com a ciutat tenim molts reptes al davant, entre els quals la construcció d’un futur del qual tothom n’ha de formar part, que ha de ser configurat entre totes i tots, tenint en compte d’on venim i quines són les nostres arrels, amb l’honestedat i el rigor com a bases, però també amb valentia per afrontar els canvis i generar les condicions per tal que cadascú se senti orgullós i partícip dels valors que representem i que ens han de permetre ser capaços de sumar. La Festa Major també és un espai idoni per fomentar el talent creatiu, per acompanyar i impulsar les empreses culturals de la nostra ciutat, que han passat per moments molt complicats, i que de ben segur trobaran la fórmula per representar la gran pluralitat de Lleida com a nexe d’unió en dies molt especials com els que estem vivint.

La música, la poesia i la dansa són eines d’expressió de gran potencial per destacar la nostra identitat i la nostra personalitat. Personalment, tinc moltes ganes de retrobar-vos i gaudir de moments especials amb el pregó popular i el seguici, amb Lo Marraco i els gegants, que tradicionalment donaven el tret de sortida a les festes.Encara no entenem ben bé el motiu per canviar els tempos i posar-los al final de la Festa Major. Aquestes modificacions han de tenir una visió àmplia i consensuada, tot respectant la identitat de les nostres tradicions i la participació ciutadana.

També hem de dir que és una llàstima que a aquestes altures encara no s’hagi declarat el garrotín com a Bé Cultural d’Interès Local, un gran exponent de la cultura popular amb músiques que són un símbol de la ciutat i que contenen expressions genuïnament lleidatanes, que podrien veure en les festes un espai i una plataforma per a la seva difusió i preservació. Us desitjo uns bons dies de Festa Major i que gaudiu, a la vostra manera, d’un clima proper i familiar, amb exemplaritat i civisme. Són dies per estar orgullosos i orgulloses de tots nosaltres per les vivències que ens emportarem i que tindran continuïtat en les properes setmanes, amb la celebració de la Festa de Moros i Cristians i l’Aplec de Caragol, que tornaran amb molta força.Feliç Festa Major.

tracking