SEGRE

COLABORACIÓN

Un món que totes i tots puguem habitar

Un món que totes i tots puguem habitar

Un món que totes i tots puguem habitarSEGRE

Creado:

Actualizado:

El 8 de març, Dia Internacional de les Dones, és un dia reivindicatiu de totes aquelles discriminacions que fan que la meitat del món, les dones, no disposin dels mateixos drets i oportunitats que l’altra meitat, els homes. Néixer dona és causa de desigualtat. Per això el feminisme és un moviment polític i social, no un sentiment o una manera de relacionar-nos, que lluita per la igualtat i el dret de totes les dones a una vida lliure de violències i de masclismes.

El feminisme manté que cap individu de l’espècie humana ha de ser exclòs de qualsevol bé i de cap dret a causa del seu sexe. Les discriminacions que patim les dones pel sol fet de ser dones ens interpel·len i haurien de sacsejar les consciències de tota societat que es consideri democràtica. La lluita de les dones a la frontera d’Ucraïna per deslliurar-se dels proxenetes és la nostra, la lluita de la veïna que pateix violència en silenci és la nostra, la lluita de les joves a les quals els fa por arribar a casa soles és la nostra, la lluita de les dones lesbianes per la no heteronormativitat és la nostra, la lluita de les nostres àvies per una pensió digna és la nostra.

La lluita de les dones és la nostra lluita.I com que no es fa política des de l’absència, a part d’una teoria, el feminisme requereix una agenda, un moviment i un conjunt d’accions. L’agenda feminista és l’agenda abolicionista. És abolicionista del gènere, que és una construcció cultural que, a partir de la idea sense base científica de la inferioritat física, intel·lectual i moral de la dona, construeix uns patrons i uns estereotips als quals s’han de plegar les dones i que serveixen per reservar-los un lloc inferior i subordinat en la societat.

El gènere no se situa a cap lloc del nostre organisme i és artificial perquè canvia d’una cultura a una altra i d’unes èpoques a unes altres, i perquè s’imposa. Per això defensem el dret a una educació que no perpetuï els estereotips que oprimeixen les dones, la corresponsabilització social de les tasques de cura i el dret de les dones a una vida laboral i professional lliure de discriminació per raó de sexe.L’agenda feminista és també la de l’abolició de la mercantilització del cos de les dones en totes les seves formes. Això és la prostitució, els ventres de lloguer i la pornografia.

Espanya és el primer país d’Europa i el tercer del món amb més puters. Erradicar l’explotació sexual ha de ser una prioritat i el seu abordatge no pot deslligar-se del fenomen de la prostitució perquè és la demanda de prostitució la principal causa de l’augment del tràfic de dones i menors. Diferenciar entre prostitució i treball sexual és blanquejar l’explotació sexual i humanitzar els proxenetes.

La prostitució i l’explotació sexual de les dones i les nenes són formes de violència i, com a tals, suposen un obstacle a la igualtat entre dones i homes. La prostitució és incompatible amb la dignitat i el valor de la persona humana. Exigim que s’aprovi una llei integral abolicionista contra el tràfic de persones amb finalitat d’explotació sexual i exigim que els homes s’impliquin en la lluita pels drets de les dones i deixin de demandar serveis de prostitució.

Cridem que el cos de les dones i de les nenes no està en venda! Exigim que s’impulsin polítiques públiques en matèria laboral, de justícia i de política social que ofereixin una resposta eficaç i una sortida a totes les dones que estan en una situació de màxima vulnerabilitat, a aquelles que han estat empeses fins al marge de la societat i que no hi poden participar plenament per causa de la seva pobresa i manca d’oportunitats o com a resultat de la discriminació, a totes aquelles dones que viuen per sota de la línia d’allò que un ésser humà mereix: per a les dones víctimes de violència, per a les de més de cinquanta anys que no han estat mai en l’ocupació remunerada, per a les dones migrades sense formació i per a les que la tenen i no la poden convalidar, per a les dones que encapçalen llars monoparentals, per a les dones provinents del tràfic de persones, per a les dones prostituïdes.Lluitem per una democràcia paritària, participativa i feminista. Treballem sense descans per transformar una societat desigual en una societat justa. Pertanyem a un món que està per arribar i que serà el món que totes i tots puguem habitar.

Visca la lluita feminista!.

tracking