SEGRE

Creado:

Actualizado:

Totes les policies del món saben que sense la confiança de les persones, a les quals han jurat fidelitat i servei, no hi ha possibilitat d’èxit. Si no hi ha confiança, la policia només pot imposar-se per la força de la por i, aquesta, mai genera respecte ni estima. Sembla una mica difícil guardar el just equilibri entre fer complir la llei, sovint amb l’aplicació de mesures coercitives, i gaudir a la vegada de l’estimació de les persones a les quals s’administra correctiu i sanció. Tot es basa en l’encert del legislador i en la justícia aplicant la llei.

El prestigi de les policies costa molt guanyar-lo i gens ni mica perdre’l. Ser els dolents de la pel·lícula no agrada sinó a les bèsties que no mereixen un uniforme de servidor de l’ordre. El policia que et posa una multa per haver comés una infracció, és el mateix que et pot salvar la vida per haver-la comés o perquè ho hagi fet algú altre. És aquell que posa en perill la seva per treure’t de la ferralla. És quasi sempre el primer a arribar quan se’l necessita. El Major Trapero va aconseguir el dia 1 d’octubre el just equilibri entre servir la població i fer complir el mandat judicial. El Major Trapero va aconseguir que la policia de proximitat, els Mossos i les policies locals, no perdessin la confiança i l’estimació dels ciutadans, a diferència d’una altra policia, que a més de fer el ridícul internacional es va convertir en una vergonya per a totes les policies del món civilitzat. He escoltat la declaració del tinent coronel de la Guàrdia Civil, Diego Pérez, responsable d’aquell operatiu. Una declaració vergonyosament filtrada a la premsa i que m’omple d’indignació.

Un polític que va fracassar en la tasca que tenia encomanada. Un responsable policial que va desprestigiar per molts anys els operatius que tenia sota el seu comandament. Una persona que va danyar el prestigi d’Espanya per sempre més. Un pèssim polític que culpa del seu fracàs un company de professió condecorat per mèrits incontestables. El Sr. Pérez va fracassar, va maltractar milers de ciutadans pacífics, va causar lesions irreparables a milers de persones, al prestigi de la policia i a la marca Espanya. Va obrir una ferida que mai més es tancarà. Trapero encausat i ell condecorat?

tracking