SEGRE
El llop ja és aquí

El llop ja és aquíSEGRE

Creado:

Actualizado:

El comportament dels humans és molt complicat. És l’única espècie animal que s’organitza amb la necessitat de psicòlegs, psiquiatres, neuròpates i una llarga llista d’especialistes, sobre el més desconegut dels nostres sistemes. Potser succeeix perquè el cervell de l’especialista és el que analitza l’objecte d’estudi, i estudiar-se a si mateix procura la dificultat de ser objectiu.

Potser qui hauria d’estudiar el nostre cervell és un enginyer i no un metge.

El cert és que ens comportem com els éssers menys intel·ligents de la natura, quan en realitat estem dotats de la màquina de pensar més desenvolupada. O potser és això.

Simplement fem complicat el que per a les altres espècies animals és molt senzill.

Des de fa anys, tots els científics i les institucions que els organitzen ens avisen de l’aparició de noves malalties que, en forma de pandèmia, posen i posaran en escac, i per a molts mat, els éssers humans. Som capaços de matar al missatger, ja que aquells que fent valer la seva posició privilegiada sobre el coneixement ens avisen dels desastres que venen són acusats i vilipendiats com a maquinadors de conxorxes internacionals.

No és més senzill pensar que qui prepara una maquinació no la farà pública? En lloc d’evitar la causa i prevenir els desastres que provocarà l’efecte, fem oïdes sordes al que és evident.

Quan algú avisa de noves pandèmies, només ens mostra una obvietat, ja que totes les malalties que coneixem i patim van aparèixer un dia del no-res o de la seva transformació des de la insignificança, a la fama mundial. Tot i el dolor de les moltes baixes en la batalla, fins ara els éssers humans hem guanyat la guerra a les malalties.

Ara, els científics ens avisen que el llop està aquí i que els patògens sense fronteres estan més preparats que mai per fer net, en una societat que viu amuntegada sense cura de l’essencial.

Vivim en un entorn sensible als canvis i el nostre comportament no és intel·ligent sinó salvatge. Els veterinaris avisem que les malalties dels animals són i seran de les persones.

El concepte One Health és imprescindible que sigui implementat en tot el sistema.

El canvi climàtic i l’organització actual de la societat comporten la necessitat d’un nou model de salut on s’aprofitin tots els potencials.

tracking