SEGRE
Prevenir el futur

Prevenir el futurSEGRE

Creado:

Actualizado:

Esdevenir endevins per art de màgia no és ni realista ni possible.

Prevenir el futur utilitzant tots els recursos al nostre abast és un deure i una necessitat. La formació d’una majoria de la població ens permet disposar de milers de genis en cada especialitat.

El coneixement i la informació hi són.

La tecnologia mai havia estat tan universal com ara. Una part important de la població encara no és conscient del revolucionari canvi que ens tocarà viure.

Un canvi que no camina, sinó que marxa a la velocitat de la llum.

Hom és conscient, però, que ens pot caure al damunt com una llosa insuperable. Una població que veu lluny i per a la propera generació la realitat de la societat de les màquines i els efectes del canvi climàtic.

És sorprenent comprovar com milers de persones que parlen cada dia amb les màquines no entenen que aquesta realitat tindrà altres conseqüències en el seu modus vivendi.

Hem convertit en rutina parlar amb Siri, Alexa, el robot que roda i roda o amb l’ordinador del cotxe i, en canvi, no ens exigim conèixer tota la informació que condicionarà el nostre futur. Constato que una persona ha sigut acomiadada per La Caixa perquè s’ha decidit canviar la seva experiència de 30 anys per un caixer automàtic que ni parla, ni entén, ni dialoga.

Això sí, tampoc es queixa, no entén que aquesta realitat també afectarà els seus fills.

En plena vida productiva se li ha imposat una situació que ha acceptat, potser amb precipitada alegria. Si les noves tecnologies canviaran les regles del joc, les conseqüències del canvi climàtic ho trasbalsaran tot.

Els ciutadans tenim dret a conèixer les implicacions d’aquests revolucionaris canvis i compartir el que avui és exclusiva d’una elit ben informada.

Apareixen en comptagotes preocupants informacions respecte a la redistribució de la producció alimentària, de les condicions climàtiques, el nivell del mar, les reserves d’energia, d’aigua i un llarg etcètera de qüestions cabdals, no tan sols per al benestar, sinó per a la vida mateixa. És imprescindible que les institucions organitzin els grups interprofessionals d’estudi per donar a conèixer les actuacions i solucions als problemes que de bon segur vindran.

Prevenir els reptes de futur és i serà urgent necessitat..

tracking