SEGRE
Les falses aparences

Les falses aparencesSEGRE

Creado:

Actualizado:

No és la primera vegada que aquestes col·laboracions tracten del que sembla i el que és. Darrerament s’ha posat de moda ser ecologista, protector dels animals, sanador amb herbes remeieres i consumidor responsable, així com un llarg etcètera de comportaments que jo des de sempre he respectat i defensat. De fet, he estat impulsor i/o defensor d’aquests moviments en les nostres terres.

En alguns casos, he patit repressió i persecució per aquest motiu. Avui, però, hi ha una munió de nous vinguts que radicalitzen la seva posició legítima en base a les aparences. Una opinió pública molt sensibilitzada per les conseqüències del canvi climàtic, l’aparició de zoonosis transmissibles, l’efecte nociu i interessat en l’abús de medicaments, la necessitat del consum responsable.

exigeix canvis administratius i legals. Els polítics responsables tenen l’obligació de donar resposta a aquestes exigències, ja que asseguren el futur a tots els ciutadans. Els polítics irresponsables, però, donen resposta populista a les reivindicacions dels més exasperats i exasperants personatges, que sense cap base científica i des d’una posició antropològica, defensen el que sembla i el que no és.

Un govern espanyol irresponsable, acompanyat de col·laboracions més irresponsables encara, han fet possible la Ley de Protección, Derechos y Bienestar de los Animales. Aquesta llei, molt necessària per cert, ha estat feta a demanda de persones ben intencionades, però sense cap base científica. Han valgut més les posicions electoralistes minoritàries que la verdadera protecció, els drets i el benestar dels animals.

El coneixement que tenen els veterinaris d’aquesta tasca ha estat anorreada. Totes les al·legacions presentades pels col·lectius professionals han estat menyspreades i menystingudes. I això és molt greu en l’elaboració de la llei, però encara ho és més al deixar els coneixedors professionals fora dels organismes per la seva aplicació.

Avui ja comencen a patir-se les conseqüències d’aquesta irresponsabilitat. Seran pitjors en el futur i ho seran pels animals primer, i també pels propietaris de mascotes, els ramaders, els consumidors i finalment per la societat sencera. Més burocràcia i més demagògia, asseguren els pitjors resultats en base a conceptes abstractes.

tracking