x
Catalán Castellano
Regístrate | Iniciar sesión Regístrate Iniciar sesión
Menú Buscar
Buscador de la Hemeroteca
Segre Segre Premium

DESDE EL CANYERET
  • SIMEÓ MIQUEL

Empieza lafase final

30/05/2019 a las 05:20
Comença la fase final

Todas las imágenes y contenidos de SEGRE.com tiene derechos y no se permite su reproducción y/o copia sin autorización expresa.

© Comença la fase final

SEGRE

A

hir va

ac

acabó

de

o

ó

|para

abar la fase de prova i el judici va entrar en la darrera etapa, en què s’han de fixar i argumentar les posicions de les acusacions i de les defenses.

La prova va acabar amb una segona sessió de reproducció de vídeos, d’unes cinc hores de durada. Tot i que ja s’ha dit, no puc deixar de denunciar l’absurd en què ha incorregut el tribunal en no deixar confrontar aquests vídeos amb els seus protagonistes. Un vídeo és un document, però no conté, com ho fan molts documents ordinaris, ni les dades d’identificació dels autors ni la data ni el lloc en què s’atorguen. Tampoc solen ser explícits sobre les intencions i la voluntat dels intervinents, perquè no s’han fet per a això, sinó simplement per captar un determinat moment de la vida real, amb tota l’ambigüitat que això comporta. Per aquest motiu, enregistraments com els d’ahir només adquireixen valor quan els seus protagonistes s’identifiquen i intenten explicar--nos què va passar. L’observador pot, aleshores, valorar si les explicacions s’adiuen o no amb les imatges i les situacions que està veient. El cas més clar va ser ahir el de la discussió sobre la interpretació que s’havia de donar a l’enregistrament de l’interior de la Conselleria d’Economia. Aquesta interpretació s’hauria de deduir, críticament, de les explicacions dels seus protagonistes confrontades amb les imatges. Però com que no s’ha fet, aquesta prova ha quedat com un espècie de recipient buit, que el tribunal podrà omplir de la manera que més li convingui.

Acabada la prova, acusacions i defenses van ratificar substancialment els escrits d’acusació i defensa. Tant la fiscalia com l’advocacia de l’Estat van mantenir les acusacions per rebel·lió i sedició, respectivament, i les penes que demanaven. Sembla ser que tot el que han vist i sentit els ha convençut que tenien raó. Ho explicaran a partir de dimarts en els seus informes, però dubto que s’hi esforcin gaire: juguen en propi camp i tenen l’àrbitre a favor. Saben que els set magistrats que tenen al davant estan tan disposats com ells, i millor preparats que ells, per construir la sentència condemnatòria que demanen. Ahir vam rebre també bones impressions. El mateix visionat dels vídeos, que ens va fer reviure l’emoció i la satisfacció pel quequè vam fer. I la publicació de l’opinió del Grup de Treball per a la Detenció Arbitrària de les Nacions Unides sobre les detencions dels dos Jordis i l’Oriol Junqueras. Aquest dictamen és clar i contundent: considera la detenció arbitrària i demana que se’ls posi en llibertat immediatament. La defensa d’en Jordi Cuixart ho va demanar ahir mateix, durant el judici. El president del tribunal li va dir que ho presentés pel conducte reglamentari. País!

Etiquetas
Lo más...
segrecom Twitter

Opiniones sobre @segrecom

Envía tu mensaje
Descubrir
Segre
© SEGRE Calle del Riu, nº 6, 25007, Lleida Teléfono: 973.24.80.00 Fax: 973.24.60.31 email: redaccio@segre.com
Segre Segre