SEGRE

DIS_SUPLEMENT

'La noia salvatge'

Ramona Solé

Publicado por

Creado:

Actualizado:

Una lectura que fa patir i a estones també fa enrabiar, però que també es gaudeix. És una història de vida, una narració plena de pèrdues i d'injustícies, però també de supervivència, d'amor i d'esperança. La sensació d’abandó i solitud que a molta gent els resultaria insuportable, és el que acompanya la protagonista durant la infantesa, l’adolescència i l’entrada al món dels adults.

La noia té una vida plena de traïcions, però també de coratge i confiança. L’autora ens parla d’una nena que fa un viatge cap a la maduresa amb determinació, cercant la força necessària en els paisatges que l’envolten. La natura i els animals són els coprotagonistes i la mal anomenada “noia salvatge”, malgrat que creix vivint l’aprenentatge de forma molt diferent de la manera regulada i habitual, és molt més educada, sàvia i comprensiva que la gent que l’hauria d’haver ajudat, protegit, i de qui es veu obligada a amagar-se.Quan un noi apareix mort al pantà, sense saber si ha sigut un assassinat o un accident, les sospites van recaient en la noia que s’hi amaga.

Sense conèixer com és ella realment, els prejudicis faran que sigui l’única sospitosa. Delia Owens alterna passat i present per construir l’emotiva i fascinant història de Catherine Danielle Clark. Kya. Una noia sensible, intel·ligent i amb una gran fortalesa.

tracking