SEGRE

GOVERN DE LA PAERIA

Cap a Lleida, des de tots els racons del món

Tinent d’alcalde de Promoció Econòmica i Emprenedoria. President de Turisme de Lleida

Creado:

Actualizado:

“Gira el món i torna al born”. Ho diu la dita i les dites són porcions de veritats que, qui més qui menys, hem experimentat. Lleida té un gruix de persones, amb arrel de naixement a la ciutat, que “giren el món”, s’hi desenvolupen personalment i professionalment i que, en alguns casos, ara al desembre, aprofiten les festes de Nadal per “tornar” a Lleida.

Alguns d’aquests lleidatans i d’aquestes lleidatanes formen part de les 635 persones del programa de persones ambaixadores de Lleida que desenvolupem des de Turisme de Lleida, i estan repartides per més de 50 països. Enguany, els rebem el dia 23 de desembre al Palau de la Paeria i ens retrobarem amb la seva visió impagable de Lleida vista des de quilòmetres de distància. És així, com un any més tindrem la sort de trobar-nos amb més de cent ambaixadors i ambaixadores de Lleida que, amb les seves famílies, ens regalen la seva experiència arreu del món, ens aporten perspectiva i un altíssim sentit d’estima cap a la seva ciutat i les seves arrels.

Les persones ambaixadores no se sotmeten a cap condició, més enllà de ser de Lleida. Tan se val si vénen de Tolosa, de Sevilla o de Tòquio; si desenvolupen la seva vida a Nova York, a Bruges o a Moscou; si han trobat el seu lloc a Indonèsia, Veneçuela, el Canadà o Singapur. El que és rellevant és que van néixer a Lleida i en algun moment han expressat la seva voluntat de formar part del programa de Turisme de Lleida. I també vull que sigui rellevant el meu compromís personal de dotar el programa de més contingut perquè els ambaixadors i les ambaixadores de Lleida siguin conscients que són part de la marca d’aquesta ciutat.

La catorzena recepció als ambaixadors i a les ambaixadores de Lleida servirà per subratllar el seu pes com a part de la ciutadania de Lleida en present i en clau de futur. També serà útil trobar-nos perquè els demanarem, primer, que tornin sovint, perquè són part d’aquesta “tribu” nostrada i, segon, que participin arreu del món en la difusió de Lleida, els nostres valors, el nostre patrimoni, el nostre parlar, la nostra gastronomia i, si convé, depèn de la latitud on es moguin, també de la nostra identitària i desconcertant boira. Ens convé i ens agrada mantenir llaços d’unió i avancem en aquesta connexió des del moment en què estem aconseguint consolidar un nou model de nenes i nens que també han demanat formar part del programa. Aquest any saludarem la Dara i en Biel, que vindran des de Cambridge, i també el Marc, nascut a Stuttgart el mes de juliol pasast; les mares són ambaixadores de Lleida.

Aprofito per convidar a participar en aquest programa de Persones Ambaixadores de Lleida a qui, havent nascut a Lleida, desenvolupi la seva vida fora de la ciutat. Des del Barcelonès, al Ripollès o al Montsià. També qui està a la Rioja Alabesa, al Valle del Guadalhorce o al Matarranya. I, lògicament, ens encanta escoltar les històries que ens expliquen lleidatans i lleidatanes que han construït la seva vida a Escòcia, Costa Rica, Holanda, Eslovènia, Zimbàbue, França o Noruega.

Com a societat som més forts en la mesura que som més diversos, perquè aquesta diversitat ens fa més tolerants i ens obre a les mil òptiques que hi ha per veure el món des de la generositat i la capacitat per acollir i comprendre. Així és com realment els col·lectius humans s’enriqueixen. Perquè assimilem cultures, costums, colors. Perquè tenim la sort de compartir experiències viscudes per persones diverses.

tracking