SEGRE

GOVERN DE LA PAERIA

2020: un canvi tranquil però compromès

Paer en Cap

Miquel Pueyo.

Miquel Pueyo.SEGRE

Creado:

Actualizado:

El resultat de les eleccions municipals del maig de l’any passat és la victòria de la voluntat de canvi d’una àmplia majoria social que s’encarna en el 51,5% dels vots que va aconseguir el bloc republicà. Sempre he dit que Lleida ha de poder desplegar lliurement les seues idees i els seus projectes, sense interferències partidistes ni clientelisme, i sense que el govern municipal caigui en la temptació de vampiritzar les estructures de l’empresariat, dels sindicats, de les associacions i de les entitats. I és en aquesta direcció que treballem.

Impulsar aquest canvi en una societat urbana i complexa com la nostra ha de permetre que els lleidatans i lleidatanes recuperin protagonisme i empoderament, en contrast amb l’intervencionisme de la classe dirigent durant els darrers decennis. Lleida ha de ser la seua Paeria, però no només.

El procés de canvi en marxa ha de fer front a una sèrie d’entrebancs i hipoteques que no pel fet d’haver enumerat a bastament són menys importants, però cal mirar endavant i desplegar oportunitats. Per fer camí, haurem de fer front –democràticament i amb la lògica de la gestió– a la resistència al canvi que plantejaran els sectors que més còmodament instal·lats es trobaven en la situació anterior. La modificació d’aquest rumb necessitarà temps, compromís i una mica de paciència, però si en pocs mesos hem aconseguit renegociar el deute del Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari i garantir el futur del que era un gegant amb els peus de fang, estigueu segurs que continuarem posant ordre i abandonarem l’hàbit de xutar la pilota cap endavant.

En els propers mesos presentarem el Pla d’Acció Municipal fins a l’any 2023 i entre 2020 i 2021 introduirem canvis substantius, posarem en marxa nous programes i suprimirem projectes sense interès ni justificació. Hem de fer un exercici de responsabilitat en la gestió que ens permeti recuperar la bona salut de les finances municipals, fugint de projectes sobredimensionats i posant per damunt els interessos dels ciutadans.

Tots plegats tenim el compromís de fer que Lleida progressi i adquireixi rellevància en els pròxims 30 anys, però en un món de canvis accelerats necessitem lideratges humils, capaços de llegir els canvis necessaris i introduir-los a temps. Els grans reptes s’han d’afrontar sobre la base de compromisos profunds i aquesta mena de compromisos són incompatibles amb la frivolitat i amb l’orgull. Hem vingut a treballar perquè sigui Lleida i siguin els ciutadans i ciutadanes els protagonistes d’aquesta etapa, i aquest és el nostre compromís.

tracking