SEGRE

GOVERN DE LA PAERIA

Responsabilitat i esperança

Paer en Cap

Creado:

Actualizado:

Aquest cap de setmana ha estat un cap de setmana complex. Dissabte al matí la Generalitat de Catalunya va anunciar el confinament perimetral del Segrià i d’aquí es van derivar una sèrie de decisions que vam haver de prendre pensant, sobretot, en el bé comú.

Del comitè de crisi –integrat, també, pels tinents d’alcalde Toni Postius, Jordina Freixanet i Sergi Talamonte– van sortir mesures que afecten i alteren el dia a dia i els plans de milers de lleidatans i lleidatanes per a un estiu que de ben segur no serà com havíem imaginat. Però tocava fer-ho. Des de l’inici de la pandèmia hem mirat d’orientar totes les decisions a preservar, sobretot, la salut de la ciutadania, i ara cal cenyir-se a aquest objectiu més que mai.

Ens trobem, doncs, des de fa dos dies en una situació a la qual no hauríem volgut arribar però que les autoritats sanitàries i científiques mai havien descartat; ni per a Lleida ni per a enlloc. Toca fer dues passes enrere per poder-ne fer tres endavant amb més seguretat i més garanties, i és aquí on ens trobem. Tenim motius per a la tristesa però també per a l’esperança: el coneixement adquirit aquests darrers mesos ens dota d’una informació molt valuosa a l’hora d’actuar i anticipar-nos a escenaris que no volem reviure de cap de les maneres. Així que us demano, us demanem, respecte per la decisió i, sobretot, respecte per a la resta de lleidatans i lleidatanes, de segrianencs i segrianenques. Ara més que mai hem de ser empàtics i solidaris. Són aquests valors –l’empatia i la solidaritat– els que han de caracteritzar el comportament de la nostra societat, dels nostres ciutadans i ciutadanes, però també el comportament de la Paeria i de la resta d’institucions del nostre país.

Com a govern municipal estem compromesos amb la decisió de la Generalitat perquè l’objectiu amb què s’ha pres és compartit: protegir totes i cadascuna de les persones de la ciutat i de la comarca, sobretot les més vulnerables. Per això l’esforç ha de venir –com estic convençut que vindrà– per part de tothom. Aquest compromís entre institucions –Ajuntament de Lleida, Diputació i Generalitat– sempre hi ha estat. Mai hem deixat de treballar de forma coordinada amb les diferents institucions i és evident que aquests dies caldrà intensificar aquest treball i aquesta coordinació.

Som aquí perquè tenim esperança pel futur. I som aquí, també i com ja he dit en alguna altra ocasió, per protegir i servir els ciutadans i ciutadanes de Lleida. És per això que avui dilluns farem un nou repartiment de màscares quirúrgiques entre la població que ho necessiti, en dos punts de l’Eix Comercial, i també intensificarem les tasques de mediació en els col·lectius que per diverses raons així ho requereixin. És per això que hem pres una sèrie de mesures que anirem revisant en funció de l’evolució dels esdeveniments. I mentrestant, mans, mascareta, distància i grups de menys de 10 persones.

Una societat com la lleidatana està constituïda per milers de decisions, de projectes i de somnis. La societat lleidatana la formen la propietària d’un hotel que ja tenia el 90 per cent de l’ocupació, la família que marxava una setmana de vacances a la platja després d’un dur i estricte confinament i el pare que havia de portar les seues dues filles de colònies. Us demano que quan us creueu amb alguna persona pel carrer, a l’Eix Comercial, en una botiga o supermercat, vegeu en aquesta hotelera, aquesta família, aquest pare, una persona com vosaltres amb tota la càrrega de sentiments, il·lusions i preocupacions. I us demano que recordeu i recupereu –si per un moment ja ho havíem oblidat– que d’això també #EnsEnSortirem.

tracking