SEGRE

GOVERN DE LA PAERIA

Més de 430 raons de pes: ajuts al teixit empresarial de Lleida

Creado:

Actualizado:

El passat dia 30 de juliol finalitzava el termini per presentar les sol·licituds als Ajuts al Teixit Empresarial de la Ciutat de Lleida en el marc de la Covid-19 i m’enorgulleix veure com s’han sabut entendre com una oportunitat, perquè en el moment de redactar aquest article ja s’havien entrat 437 sol·licituds que donen sentit a l’esforç econòmic que s’ha fet des de l’Ajuntament de Lleida per tal de poder trobar partides que revertiran directament en el sector econòmic de la ciutat.

Parlem d’un total 150.000 euros i sabem que qualsevol xifra es queda curta, per això continuem treballant per augmentar o multiplicar noves línies d’ajut a les empreses de la ciutat de Lleida.

Aprofito per explicar, un cop més, que el sector turístic ha quedat exclòs d’aquesta convocatòria, perquè precisament per poder atendre la virulència amb què suporten aquesta crisi tindran, per primer cop, una línia d’ajuts específica que serà exclusivament per a les empreses del nivell turístic, sigui quina sigui la seva dimensió o subsector. Una bossa d’ajudes que veurà la llum el mes vinent, tan bon punt s’acabi el preceptiu període d’exposició pública i el procediment administratiu corresponent.

Les sol·licituds de totes aquestes empreses que opten als Ajuts al Teixit Empresarial de la Ciutat de Lleida Covid-19 queden ara en mans d’uns criteris que valorarà personal tècnic de la regidoria de Promoció Econòmica i que, atesa la situació excepcional que vivim aquest any, atorguen major puntuació a les empreses que han hagut de suspendre la seva activitat arran de l’RD per l’RD 463/2020, de 14 de març. També varia la puntuació segons el percentatge de reducció de la facturació que hagin patit, que pot anar fins al 100%, però puntuen aquelles empreses que han deixat de facturar el 50%. A més, es valora el nombre de persones que treballen a l’empresa i posem en valor les empreses petites i mitjanes.

Els criteris tècnics reforçaran els negocis que tinguin un local físic i l’antiguitat de l’activitat. De la mateixa manera, es considera un valor que s’estigui adherit al sistema arbitral de consum o a alguna associació zonal o entitats sectorials o gremials. Un cop més, farem discriminació positiva per a les dones que liderin projectes empresarials, també a persones que tinguin algun tipus de discapacitat o hagin patit violència de gènere i es dóna valor al sector de població empresària de menys de 35 anys o de més de 50.

El llistat de criteris que s’estableixen aquest any s’han adaptat a la nova situació i també a les demandes que personalment ens han fet arribar moltes de les empreses que esperen de la seva administració més propera, l’Ajuntament de Lleida, presència en les solucions i en les respostes. Els Ajuts al Teixit Empresarial Covid-19 de la ciutat de Lleida comencen doncs ara el procés d’avaluació tècnica que permetrà valorar-les, validar-les i que es puguin cobrar aquesta mateixa tardor.

És evident que no en tenim prou i també és evident que hem començat a establir contactes amb la Generalitat i el Govern de l’Estat perquè arribin a Lleida, amb urgència, nous paquets de mesures i partides econòmiques que puguem convertir en ajudes directes als sectors econòmics de la ciutat que han aguantat i aguanten estoicament una injusta situació de crisi econòmica causada per una emergència sanitària sense precedents.

Les repercussions no les hem de llegir només en clau del nom d’una empresa, una de tantes, sinó que les llegim en clau del nom i cognom de la persona, de la família, que s’ha vist afectada durament per l’emergència del coronavirus. És el nostre compromís i ho serà fins a les seves darreres conseqüències.

tracking