SEGRE

GOVERN DE LA PAERIA

Lleida, ciutat amable, inclusiva i innovadora

Creado:

Actualizado:

Des de Turisme de Lleida, organisme autònom de l’ajuntament de Lleida, continuem treballant per a un objectiu principal: la promoció i la difusió de Lleida com a destinació, com a concepte i com a gran marca que ens uneix i ens atorga singularitat.

En aquesta recerca constant d’elements i productes de promoció turística, la situació actual, en plena pandèmia de la Covid-19, ofereix l’oportunitat de fer un replantejament com a destinació. Cal salvar, reactivar i recuperar el turisme com a activitat econòmica rellevant. I ho estem fent seguint les opinions dels experts, els informes i els estudis turístics recents que marquen un camí cap al canvi en el comportament de les persones que triïn la destinació Lleida, sigui com a visitants o com a turistes. S’obre un marc inevitable de noves tendències i Turisme de Lleida, en el moment adequat, ha d’estar en el punt de sortida, amb els millors.

És per això que treballem en una estratègia sòlida de futur. Un pla que multipliqui les oportunitats basant-se a poder conèixer les necessitats de les persones consumidores, com he dit, però també dels mercats. Implementar nous sistemes de gestió, processos i tecnologia, innovar en la creació de productes per ser competitius i enfortir la indústria turística com a motor econòmic de la ciutat. És fonamental treballar per un model turístic a mitjà i llarg termini en ple canvi de mentalitat de les organitzacions i de les empreses del sector.

En aquest objectiu, el nostre referent és el Pla d’Acció Municipal (PAM) 2020-2023 de l’ajuntament de Lleida, perquè és l’eina que ens permet una planificació sòlida i perquè recull tant els objectius com les línies d’actuacions prioritàries del mandat. És aquí on s’albira una ciutat per al 2023 que es presentarà com a amable, inclusiva i innovadora. Amable per la seva densitat i dimensió humana i per la creació d’espais que millorin la vida quotidiana dels seus habitants. Inclusiva perquè s’està consolidant una ciutat que garanteixi a tothom la participació plena i l’accés a les oportunitats socials, econòmiques, culturals i polítiques que es construeixen. I també innovadora, perquè Lleida ha de ser capaç de desenvolupar el seu propi ecosistema de coneixement, talent i competitivitat per esdevenir un pol d’atracció per a empreses, start-ups i inversions.

No perdem de vista que l’ajuntament de Lleida ha adoptat els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i l’Agenda Urbana 2030 com a eixos bàsics per elaborar el PAM i que, en conseqüència, incorpora metes i 4 reptes als quals cal donar resposta. Primer, l’eficiència i excel·lència operativa de l’ajuntament. Segon, la imatge, projecció i promoció de la ciutat. Tercer, la igualtat d’oportunitats, diversitat i inclusió social. I com a quart repte, l’emergència climàtica, ambiental i sanitària.

És doncs en el segon repte sobre la imatge, la projecció i la promoció de la ciutat en què Turisme de Lleida pren la iniciativa amb un programa de reactivació turística i econòmica que esdevé clau per a la projecció de la ciutat. També treballem per consolidar el nombre d’activitats congressuals i turisme de negocis vinculats al Palau de Congressos i a la resta d’equipaments de la ciutat; igualment, hem d’afavorir la integració de les fires i els mercats com a motor per atraure el turisme de proximitat i de qualitat i, a més, hem de crear sinergies realistes amb els pobles del territori per desenvolupar nous projectes.

També hem d’estimular la creació de paquets turístics que incloguin els principals valors de la ciutat, com ara la xarxa de museus o el patrimoni cultural i d’activitats i, en paral·lel, reforçar l’Horta de Lleida com a destinació turística: impulsar les cases de turisme rural a l’Horta i generar producte turístic per posicionar-la, perquè d’aquesta manera incentivem les iniciatives turístiques de qualitat amb certificació ISO o Q Turística. Tot plegat afavorirà, inevitablement, l’oferta hotelera de la ciutat i el marc de promoció de la gastronomia representativa de la ciutat.

Turisme de Lleida és sensible a aquesta ciutat en què la salut, l’urbanisme, el canvi climàtic, la mobilitat, la cultura, l’accés als recursos bàsics, l’habitatge o l’equitat no es poden tractar com a compartiments estancs, sinó que requereixen un treball rigorós de creació de llaços i relacions. Una ciutat que podrem promocionar al més alt nivell, perquè comptarem amb la màxima complicitat de la ciutadania de Lleida, dels agents socials i econòmics, de les entitats i de totes les lleidatanes

i lleidatans que en vulguin ser art i part.

tracking