SEGRE

Creado:

Actualizado:

Turisme de Lleida està desenvolupant una plataforma de comercialització i aplicació mòbil que anomenem Turisme 360º. En el nivell de la tecnologia mòbil, aconseguirem augmentar la informació que ens envolta i farem visible i accessible allò que d’entrada podem passar per alt, simplement apuntant un dispositiu com una ‘tablet’ o un ‘smartphone’ cap al recurs o espai que ens desperta interès turístic.

D’aquesta manera, es poden generar noves experiències que connectin el món real amb elements de realitat virtual i augmentada, una perspectiva única que atorga valor afegit i millora la interpretació dels nostres recursos turístics essencials com poden ser el paisatge d’arbres florits de l’Horta de Lleida, les vinyes dels nostres cellers de la DO Costers del Segre o el trajecte del riu Segre.

D’altra banda, l’aplicació Turisme 360º permetrà accedir a catàlegs d’activitats i reservar a través de guies virtuals i vídeos 360º. Amb un enfocament especial cap a la promoció d’elements patrimonials, com la catedral Seu Vella i el castell de Gardeny, serem capaços d’apropar a la societat espais llunyans per poder conèixer i viure diferents emplaçaments d’interès turístic sense la necessitat d’accedir-hi físicament. Per això, es desenvolupen recorreguts virtuals d’espais interiors i exteriors que també poden ser utilitzats en aplicacions d’audioguies. Per tant, la profunditat del detall de la informació a mostrar queda en mans del futur visitant.

Amb tot això i conscients de les conseqüències provocades per la Covid-19, hem entès que resulta imprescindible accelerar la digitalització de Lleida, perquè és clau per impulsar la reactivació socioeconòmica. En el context actual, doncs, el que ens cal és interrelacionar-nos en aquells àmbits on podem aportar un valor afegit, com és el cas de la tecnologia i el turisme, dos sectors en creixement i fortament lligats.

Les noves tecnologies facilitaran visites més segures, més informació sobre les persones que viatgen, per anticipar-nos als canvis en el comportament de la demanda, però sobretot seran l’element fonamental per garantir el desenvolupament sostenible i accessible del territori lleidatà.. En aquest marc, el projecte Turisme Agrointel·ligent, en el marc de l’Inno4Agro, entès com a projecte d’especialització i competitivitat territorial de la Unió Europea, esdevé una oportunitat més perquè entre els seus objectius contemplen la millora de la competitivitat del turisme europeu i promoure la imatge d’Europa com a destinació turística d’excel·lència mundial mitjançant innovació tecnològica i agenda digital. Es tracta bàsicament de projectes i tecnologies que afavoreixen la desconcentració i la desestacionalització turística a través de solucions tecnològiques com intel·ligència artificial o Big Data, aplicables especialment a l’entorn rural.

En aquest context, i a partir de la combinació dels recursos turístics del territori lleidatà i dels recursos agroalimentaris d’interès turístic, s’estan dissenyant i creant itineraris i productes turístics amb valor afegit que creïn riquesa i ocupació de qualitat al territori i que puguin ser comercialitzats a través de la plataforma web Turisme 360º.

En definitiva, l’experiència Turisme 360º et permetrà escollir el teu propi viatge i seleccionar què veure, quan i com, tot des d’una perspectiva pròpia. La teva.

tracking